- Želite najpopularnije proizvode uz super popuste?
- Postanite član Kluba 5* još danas
- Već ste član?Kliknite ovde
- Već imate nalog?Prijavi se
- Nemate nalog?Registrujte se
Dosadio Vam je čist i jednostavan ukus roštilj mesa? Možda živite u kući i često pravite roštilj, a možda samo želite da impresionirate prijatelje? Koji god da je Vaš razlog da isprobate nešto novo po pitanju roštilja, mi Vam predlažemo sledećih nekoliko recepata kojima ćete obradovati Vaše i nepce najbližih.
Da li Vam je dosadio čist i jednostavan ukus roštilj mesa? Možda živite u kući i često pravite roštilj, možda ste bili na dijeti koja se zasniva na velikom unosu čistih proteina, a možda samo želite da impresionirate prijatelje? Koji god da je Vaš razlog da isprobate nešto novo po pitanju roštilja, mi Vam predlažemo sledećih nekoliko recepata kojima ćete obradovati Vaše i nepce najbližih.
Ovako marinirane krmenadle neće biti samo ukusne već će verovatno biti i najmekše krmenadle koje ste ikada pojeli!
Sjedinite sve sastojke. Sipajte smesu preko krmenadli u kesu i zatvorite je ili ih stavite u hermetički zatvorenu posudu. Marinirajte preko noći i pecite na umerenom žaru sa svake strane oko 10 minuta.
Marinada je jednostavna i divna. Ako zagrizete sveže krilce sa roštilja, postoji opasnost da ostala neće ni stići do stola! Marinirajte ih preko noći ili makar šest sati kako bi bile što ukusnije. Takođe možete upotrebiti i 1 kašiku fino narendanog svežeg đumbira umesto mlevenog, suvog.
Isecite pileća krilca na tri dela i odbacite vrhove. Pomešajte ostale sastojke u činiji. Dodajte krilca i promešajte. Pokrijte i marinirajte preko noći. Poređajte krilca na roštilj žicu i premažite ih ostatkom smese. Pecite na umerenom žaru oko 15 minuta sa svake strane.
Odličan način da pripremite inače suve pileće grudi. Recept je takođe vrlo jednostavan i ne mora nužno da sadrži mnogo kalorija, baš kao što ni samo belo meso ne sadrži!
Pomešajte sos, med, majonez, beli luk i đumbir. Stavite meso u posudu i prelijte ih sa marinadom. Zatvorite je i držite u frižideru minmum 3 sata ili ostavite da odleži preko noći. Poređajte komade mesa na roštilj žicu koju ste premazali uljem i pecite ih oko 5 minuta sa svake strane (duže ukoliko su deblji, naravno) i povremeno ih premažite ostatkom marinade.
Iako nisu najzdravija hrana sigurni smo da je ovaj recept zdraviji od većine burgera koje inače jedete! Koristite srednje krupno mlevenu govedinu zarad vlažnosti i ukusa. Sitno mlevena govedina će dati burgere koji su suvlji i imaju gušću teksturu. Nemojte koristiti prethodno zamrzavano mesto, jer ste sokove izgubili otapanjem. Ako ih pripremate unapred, pokrijte ih plastičnom folijom i držite u frižideru, ne duže od 1 dana. Prijatno!
Napravite vatru, žar bi trebalo da bude umereno jak kada budete pekli burgere. Namažite žicu uljem. Umutite jaje u činiji i dodajte sledećih 6 začina po redu. Dodajte bilo koje od dodataka za ukus, vodeći se onim što Vam se čini „dobrim“. Usitnite govedinu i koristeći se rukama ili viljuškom sve nežno promešajte. Što manje radite sa mesom, jer što ga više obrađujete to ono postaje tvrđe.
Nežno oblikujte (nemojte čvrsto stiskati) smesu u burgere debljine nešto manje od 2 cm. Koristeći se palcem, napravite plitko udubljenje u centru svakog burgera kako biste sprečili njegovo nadimanje tokom pečenja. Stavite burgere na roštilj, ako imate poklopac možete i poklopiti i pecite okrećući ih jednom posle 6-8 minuta pečenja na jednoj strani. Nemojte maltretirati meso stiskajući ga sa špatulom, bockajući ga viljuškom ili često ga okrećući, jer će tako dragoceni sokovi biti izgubljeni! Kada budu pečeni, ubacite ih u ugrejane zemičke i dodajte omiljene priloge i salate.
Prijatno!