BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Opšta pitanja

Pitanje: Kako da stupim u kontakt sa vama?

 • Email: Naš tim će Vam rado pomoći sa Vašim pitanjima i nedoumicama. Na e-mail poruke odgovaramo redosledom kojim ih i dobijamo i trudimo se da budemo što brži. Pišite nam na serbia.complaints@dormeo-home.com.

  Mi ćemo Vam, putem email-a, pružiti odgovore u najkraćem mogućem roku i biti od pomoći u vezi sa svim pitanjima o našim proizvodima, brendovima, obaveštenjima i često postavljanim pitanjima.
 • Telefon: Možete nas pozvati i pomoći ćemo Vam sa svim Vašim pitanjima i nedoumicama. Poručivanje putem telefona je takođe lako pa nemojte oklevati ni da nas pozovete na 021 489 26 54 (radno vreme: Ponedeljak-Petak 8.00-19.00 h, Subota 8.00-18.00 h, i Nedelja 09-14 h).

  Mi ćemo Vam, putem telefona, pružiti odgovore u najkraćem mogućem roku i biti od pomoći u vezi sa Vašim porudžbinama, dostavom i statusom. Telefonsko poručivanje je takođe vrlo lako i ne uključuje rad sa računarom.

Pitanje: Da li pružate podršku i uživo preko chat-a?

Možete nas kontaktirati i putem chat-a, svakog radnog dana od 8h do 16h. Mi želimo da Vam obezbedimo najbolju moguću pomoć i na tome i radimo.

Pitanje: Da li imam neke koristi od toga što imam nalog kod vas?

Mi verujemo da imate. Mnoge!

 • Vaša kupovina je brža i stvarno laka, jer ne morate ponovo da popunjavate nijedno od polja kada budete ponovo kupovali kod nas.
 • Možete početi da pravite Vašu listu želja i sa lakoćom ćete stavljati zanimljive proizvode na Vašu ličnu listu.
 • Sa lakoćom možete pratiti istoriju Vaših porudžbina.
 • Sa lakoćom možete da upravljate Vašim e-mail pretplatama i da se odjavite sa njih ili da pauzirate njihovo slanje.
 • Možete poručiti štampane kataloge na Vašu kućnu adresu i još mnogo, mnogo toga.

Pitanje: Kako da znam da li je bezbedno kupovati kod vas?

Mi Vam garantujemo na svakom koraku Vaše kupovine da je ona 100% bezbedna. Mi takođe poštujemo i Vašu privatnost i u potpunosti se posvećujemo njenoj zaštiti.

Molimo Vas pročitajte 100% sigurna kupovina, Politika privatnosti i Uslovi kupovine kako biste saznali više.

 

Pitanje: Kako da napišem recenziju o proizvodu?

Recenziju o proizvodu možete napisati vrlo lako. Pomerite klizač internet pregledača nadole i kliknite na dugme "Ostavi komentar" i dodajte Vaš komentar.

 • Na stranici odabranog proizvoda, pored zvezdica, možete videti "[broj] komentara"; kliknite tu i bićete poslati na dno stranice sa dugmetom "Ostavi komentar".
 • Pošto ste poslalali svoju komentar/recenziju, trebaće do 48 sati pre nego što se ona pojavi na sajtu.

Molimo Vas da imate u vidu da recenzije možete pisati samo ako ste prijavljeni. Ukoliko još uvek nemate nalog, kliknite ovde da biste ga napravili.

Molimo Vas pročitajte Uslove korišćenja kako biste saznali više o zakonskim propisima i uslovima u vezi Vašeg ostavljanja recenzija.

Pitanje: Kako da like-ujem vašu Facebook stranicu?

Našu Facebook stranicu možete like-ovati klikom ovde. Hvala!

Pitanje: Kako da se prijavim na vašu e-mail listu?

Na našu e-mail listu se možete prijaviti klikom ovde. Hvala!

Pitanje: Kako da se odjavim sa vaše e-mail liste?

Ukoliko više ne želite da od nas primate bilo kakve email poruke (ponude, članke itd.) molimo Vas da se prijavite na Vaš nalog i da kliknete na kategoriju Prijava na e-novosti gde ćete sa lakoćom upravljati sa Vašim pretplatama.

Pitanje: Kako mogu da iskoristim online kupon koji sam dobio/la?

Korišćenje kupona je lako.

 1. Polje za unos kupona se nalazi na prvom koraku Vaše korpe, prilikom zaključivanja porudžbine
 2. Upišite šifru kupona u označeno polje i kliknite na zeleno dugme "Aktiviraj kupon".
 3. Vaša ušteda od popusta i drugi benefiti će automatski biti prikazani sa desne strane od informacije o ceni.

Molimo Vas pročitajte Vodič za korišćenje kupona za detaljno uputstvo.

Proizvodi - dušeci

Pitanje: Kako da znam koju stranu dušeka treba da okrenem gore?

Svaki dušek ima etiketu koja označava pravilno postavljanje dušeka. Ukoliko je Vaš dušek namenjen korišćenju sa obe strane, proverite etiketu koja će označavati koja strana je mekša, a koja je tvrđa.

Pitanje: Kako koristiti kabel za uzemljenje?

Ukoliko Vaš dušek ima kabel za uzemljenje, povežite ga sa najbližim uzemljenim objektom kao što je radijator. Žica će odvoditi statički elektricitet Vašeg ležaja i sprečiti nakupljanje prašine i grinja.

Pitanje: Kako mogu da očistim moj dušek?

Ukoliko Vaš dušek ima navlaku koja se skida jednostavno je samo svucite pomoću cibzara i proverite njenu etiketu. Ukoliko je na njoj simbol Pogodno za mašinsko pranje, onda je možete normalno prati u veš mašini - samo vodite računa o dozvoljenoj temperaturi. Takođe, navlaka je napravljena od 2 dela kako biste je mogli prati u svom domu čak i kada imate malu kadu.

Pitanje: Koja je vrednost težinskog ograničenja korisnika za proizvod?

Svi dušeci su testirani do 140 kg težine. Sa obzirom da su rezultati bili dobri sa 140 kg, ne očekujemo probleme ni sa većom težinom.

Pitanje: Da li je moguće poručiti nestandardne dimenzije?

Ne, nije moguće u ovom momentu.

Pitanje: U čemu je razlika između Dormeo dušeka?

Dormeo dušeci su prilagođeni potrebama naših mušterija. Oni su napravljeni od različitih materijala, imaju drugačija jezgra, jedni ili više zona podrške i navlake sa posebnim namenama kao što su regulisanje vlažnosti, zaštita od statičkog elektriciteta, bakterijska zaštita itd.

Dormeo dušeci su dostupni u različitim oblicima kako bi najbolje što mogu zadovoljili Vaše potrebe. Mi imamo dušek za svakoga - voleli Vi tvrđe ili mekše, patili od alergija, puno se znojili itd.

Samo pregledajte Dormeo sajt i naći ćete savršen dušek za svoj san.

Pitanje: Koliko su visoki dušeci?

Dormeo dušeci imaju različite visine. Molčimo Vas pogledajte ponaosob tehničke opise svakog od dušeka.

Pitanje: Koliko su tvrdi dušeci?

 • Dušek Aloe Vera je najtvrđi među Dormeo dušecima; ima čvrsto Ecocell jezgro i navlaku, obogaćenu sa umirujućum Aloe Verom.
 • Carbon ima duplo Ecocell jezgro sa tvrđom i mekšom stranom, 3 zone podrške i ugljenična vlakna u navlaci zarad pouzdane zaštite od grinja i statičkog elektriciteta.
 • iMemory Silver ima duplo Ecocell jezgro sa tvrđom i mekšom stranom sa iMemory penom, 3 zone podrške i navlakom sa Climalite tehnologijom koja se bori sa viškom vlage i srebro, koje štiti od bakterija.

Pitanje: Zašto postoji tako velika cenovna razlika između dušeka Aloe Vera i iMemory?

Aloe Vera je prilično jednostavan dušek sa 1 Ecocell jezgrom i sa samo 1 zonom. iMemory Silver je napredniji dušek sa duplim jezgrom koje se okreće i sa mekšom i tvrđom stranom napravljen od Ecocell i termo-regulacione memorijske pene, ima 3 zone i inovativnu navlaku obogaćenu sa srebrom zarad borbe sa vlagom i zaštite od bakterija.

Isto tako, iMemory Silver ima uklonjivu i perivu navlaku koju Aloe Vera nema.

Pitanje: Da li je dušek Aloe Vera pogodan za ljude koji pate od alergija?

Da. Dušek Aloe Vera je zaštićen od grinja i drugih alergena pomoću CleanEffect tretmana.

Pitanje: Da li mikrokapsule u navlaci iMemory dušeka gube svoje dejstvo pošto je operem?

Ne, dejstvo ostaje netaknuto.

Pitanje: Koliko dugo traje dejstvo navlake dušeka Aloe Vera?

Dejstvo tretmana navlake dušeka Aloe Vera je trajno.

Pitanje: Koliko dugo traje dejstvo navlake dušeka Aloe Vera?

Dejstvo tretmana navlake dušeka Aloe Vera je trajno.

Pitanje: Šta je memorijska pena i koje su njene prednosti?

Memorijska pena je komforan materijal visoke tehnologije koji je prvobitno razvila NASA kako bi zaštitila astronaute od gravitacionih sila tokom poletanja.

Dušek od memorijske pene je proizveden pomoću materijala osetljivih na toplotu. Ova osobina osetljivosti na temperaturne promene omogućuje dušeku od memorijske pene da se prilagodi toploti i težini tela onog ko u njemu spava. Pa kako temperatura raste, memorijska pena dušeka postaje mekša i pruža prijatan noćni san.

Drugi zdravstveni benefiti dušeka od memorijske pene uključuju ublažavanje bolova, telesnih tegoba i osetljivosti. Memorijski dušek postiže ovo tako što selektivno razmešta pritisak po dužini tela čoveka. Bolne tačke imaju višu prosečnu temperaturu od ostatka tela što je sastavni deo prirodnog i biološkog mehanizma tela kojim se ono bori sa bolom. I tako pomoću sopstvenog oblikovanja prema temperaturi ovih delova tela, memorijska pena pomaže telu da se brzo oporavi.

Memorijska pena takođe pomaže da se očuva i idealno držanje tela spavača tako što potpomaže pravilno poravnanje kičme tokom ležanja. Dugotrajno, pravilan način spavanja rešava mnoge probleme vezane za kičmu. Bolovi u leđima kao moguća budućnost mogu biti sprečeni.

Pitanje: Da li mogu prati memorijsku penu?

Ne.

Pitanje: Koja je gustina memorijske pene?

Memorijska pena ima različite gustine, u zavisnosti od proizvoda. Obično se kreće od 30 do 36 kg/m3 pa sve do 80 kg/m3 u Octaspring dušecima. Proverite tehnički opis uz svaki od proizvoda.

Pitanje: Da li moram postaviti dušek na letvice?

Čvrsto preporučujemo da položite Vaš dušek na letvice. Na ovaj način će dušek biti dobro provetren, a Vaše telo će imati dodatnu, izuzetno bitnu podršku.

Takođe, sa kupovinom Dormeo letvica priznajemo Vam i produženu Dormeo garanciju na dušek. Za više informacija molimo Vas da pogledate Uslove kupovine.

Pitanje: Na čega se odnosi garancija dušeka?

Garanciju dušeka možemo podeliti na 2 dela:

 • garancija na navlaku (1 godina), i
 • garancija na jezgro dušeka (10, 12, 15, 20 godina).

Garancija pokriva:

1. Garancija navlake

 • popuštanje šavova
 • kidanje navlake

2. Garancija jezgra dušeka

 • propadanje pene (nazubljenog jezgra)
 • prisustvo buđi
 • promene u dimenzijama

Pitanje: Zašto novi dušeci imaju kraće garancije?

Radi se o marketinškoj odluci koja pomaže razlikovanju dušeka i njihovih cena. Najjednostavniji dušeci i oni nižih cena imaju najkraće garancije dok sa druge strane najkompleksniji i skuplji dušeci imaju duže.

Proizvodi - naddušeci

Pitanje: Da li mi je potreban još jedan čaršav za naddušek?

Ne. Postavite naddušek na dušek i potom samo pokrijte naddušek sa čaršavom.

Proizvodi - jastuci

Pitanje: Zašto jastuci sa memorijskom penom postaju tvrđi kada je hladno?

Ne. Memorijska pena je termo-osetljiva što znači da reaguje na Vašu telesnu temperaturu. Ona je tvrđa kada je hladno i mekša kada je toplo. Kada se memorijska pena udalji od izvora toplote, postaje ponovo tvrđa.

Pitanje: U čemu je razlika između starog i novog Dormeo Memosan Silver Ion jastuka?

Novi Memosan Silver-ion anatomski jastuk ima i:

 • 3D Airmesh sa strana radi bolje provetrenosti,
 • vertikalno perforirano jezgro od memorijske pene radi bolje ventilacije,
 • CleanEffect zaštitu protiv bakterija i grinja,

Pakuje se u vreći za maloprodaju, dok je stari bio pakovan u kutiju.

Pitanje: U čemu je razlika između jastuka sa memorijskom penom i onih sa Wellsleep vlaknima?

Jastuci napravljeno od memorijske pene se oblikuju prema Vašem telu i tvrđu površinu možete osetiti ispod svoje glave. Wellsleep je paperjasti mikrofiber koji imitira guščije perje. Vlakna Wellsleep mikrofibera su izuzetno meka, vazdušasta i daju veću zapremninu Vašem jastuku.

To znači da su jastuci od memorijske pene obično tvrđi dok su Wellsleep jastuci mekši i paperjastiji.

Pitanje: Koji jastuk je najpodobniji za mene?

Izbor jastuka zavisi od Vaših sklonosti, ali naš uobičajeni savet prilikom izbora čine sledeći kriterijumi: anatomski ili klasični oblik, stil spavanja (na leđima, stomaku ili sa strane), željeni materijal i čvrstina (mekši ili tvrđi). Da bismo Vam olakšali donošenje odluke pripremili smo za Vas vodič Kako odabrati savršeni jastuk.

Pitanje: Šta je Wellsleep?

Wellsleep mikrovlakna su veštački mikrofiber, sjajna alternativa za gušcije perje. Vlakna dobro dišu i nisu vodopropusna. Ona grade vazdušne džepove zahvaljujući ukrštenoj strukturi vlakana, što jastuku daje dodatni volumen, paperjasti osećaj i nežno oblikovanje prema Vašoj glavi tokom sna. Vlakna su izuzetno mekana, vazdušasta i ne podležu zgrudvavanju.

Pitanje: U čemu je razlika između ortopedskih i anatomskih jastuka?

 • Ortopedski jastuci nude adekvatnu podršku telu i sprečavaju ga da leži u nepovoljnom položaju.
 • Anatomski jastuci se oblikuje i poravnava prema Vašem telu.

Materijali

Pitanje: Kako se Aloe Vera koristi u našim proizvodima?

Bogati dar prirode Aloe Vera tretman tkanina je brižljivo ubrizgan u navlake jezgara naših dušeka i jastuka kako bi se poboljšala mekoća i osećaj glatkoće koje ova biljka može da pruži.

Aloe Vera tretman obnavlja platna, dajući im prelepo, glatko i mekano svojstvo i tako Vaše okruženje u kom spavate čini posebno prirodnim i nežnim na dodir.

Ključna karakteristika: mekoća

Ključni benefit: osećaj glatkoće i mekše okruženje za spavanje

Pitanje: Kako se bambus koristi u našim proizvodima?

Viskozna vlakna bambusa, mekana i visoko upijajuća podržavaju istiniska svojstva temperaturne regulacije, te tako čine navlaku Vašeg jorgana, jastuka ili dušeka savršeno podobnom za upotrebu tokom leta i zime. Takođe,pošto imaju i sposobnost većeg upijanja vlage od pamuka, viskozna vlakna bambusa pružaju suvlji i zdraviji komforan san.

Vaše okruženje u kome spavate će takođe imati koristi i od toga što je ekološki podobno.

1. Glavne karakteristike:

 • antibakterijsko svojstvo
 • tkanina delimično napravljena od prirodnih sastojaka i oni upijaju više vlage

2. Glavne prednosti:

 • suvlje okruženje spavanja
 • okrepljujući i relaksirajući komfor spavanja

3. Potporna karakteristika:

 • visoko-upijajuća vlakna

4. Potporni benefit:

 • smanjeno znojenje i svežiji i suvlji komfor spavanja

Pitanje: Kako se Carbon (ugljenična) vlakna koriste u našim proizvodima?

Ne samo da smanjuju električna pražnjenja što pruža opuštajući san, već štite i Vaše okruženje za spavanje od prašine. Obogaćena sa Carbon vlaknima koja se nalaze u navlaci, ona drži čestice prašine podalje od sebe i tako se obezbeđuje čistoća sredine za spavanje. Opušten i prijatan san je stoga samo prirodna posledica.

1. Ključna karakteristika:

 • antistatičko dejstvo

2. Ključni benefit:

 • ublažavanje stresa putem smanjenja statičkog elektriciteta

3. Potporna karakteristika:

 • drže dalje čestice prašine

4. Potporni benefit:

 • čist, higijenski komfor

Pitanje: Kako se Climalite vlakna koriste u našim proizvodima?

Kako biste ostali rashlađeni, sveži i suvi, Climalite vlakna u navlaci dušeka se prilagođavaju temperaturi, postižući tako najbolju moguću temperaturu i vlažnost. Usled svoje površine sa strukturom kanala Climalite vlakna usmeravaju višak toplote i vlažnosti dalje od Vas, te se tako staraju da površina na kojoj spavate bude sveža i optimalno prilagođena Vašim potrebama.

1. Ključna karakteristika:

 • delotvorno ventilišu vlagu dalje od Vas

2. Glavne prednosti:

 • održavaju oboje: telesnu temperaturu i komfor
 • u različitim okruženjima: rashlađeno i suvo

3. Potporna karakteristika:

 • kontrolisanje vlažnosti

4. Potporni benefit:

 • svežiji komfor spavanja

Pitanje: Kako se pamuk koristi u našim proizvodima?

Dormeo pamučne navlake (jastučnice, navlake za jorgane, čaršavi itd.) su dizajnirani za ljude koji žele čisto, prirodno iskustvo spavanja. Navlake pružaju osežaj mekanog dodira prirode, omogućuju prirodan komfor osetljivoj koži i nude izvanredno osećanje blagostanja. Pamuk osigurava prirodnu vazdušastost u okruženju u kom spavate i njegova izdržljivost i jačina Vam garantuju najviši nivo mekoće i prilagodljivosti.

1. Ključna karakteristika:

 • prirodno

2. Ključna pogodnost:

 • prirodno prijatan osećaj

3. Dodatne karakteristike (po redu, prema bitnosti):

 • jačina, izdržljivost
 • upijanje

4. Dodatne pogodnosti (po redu, prema bitnosti):

 • lako za održavanje, dugotrajno, praktično
 • prijatno sredina za spavanje

Pitanje: Kako se EcoSoft koristi u našim proizvodima?

EcoSoft materijal je zamena za prirodnu kožu. On je materijal koji nije životinjskog porekla koji pruža osećaj i izgleda kao prava koža. Prirodno mekan i savitljiv poliuretan je ekološki podobnija alternativa za prirodnu i veštačku kožu sa PVC premazom, i zbog proizvođačkog procesa i zbog samog korišćenja. Proizvodnja prirodne kože je, nasuprot proizvodnji EcoSoft materijala, naročito hemijski zahtevna, sa obzirom da takođe zahteva i korišćenje teških metala.

Veštačka koža sa poliuretanskim premazom će se takođe i raspasti posle svoje upotrebe što nije slučaj i sa kožom sa PVC premazom. EcoSoft je takođe manje krut od veštačke kože sa PVC premazom, vodootporan je i lak je za održavanje i čišćenje.

Proizvodni pogoni, u kojim se EcoSoft materijal pravi, su posvećeni brizi o životnoj sredini i poseduju ISO 14001 sertifikat. Pigmenti i hemikalije koji se koriste u proizvodnom procesu se povinuju REACH propisima.

1. Ključna karakteristika:

 • izdržljivo, lako za održavanje

2. Ključni benefit:

 • dugotrajno, lako za održavanje

3. Dodatne karakteristike:

 • podobnije za životnu sredinu, bez životinja
 • dobar odnos cene i kvaliteta

4. Dodatne pogodnosti:

 • ekološki prihvatljivije u odnosu na životnu sredinu i životinje
 • prihvatljivo za budžet

Pitanje: Kako se svila koristi u našim proizvodima?

Ova luksuzna vlakna udovoljavaju čovečanstvu još od 6000 godina pre nove ere. Zahvaljujući svom elasticitetu i otpornosti, lakom dodiru i mekoći koju odaje, svila je savršena za najprestižnije i najdekorativniji proizvode za spavanje. Ova sjajna tkanina sa svojstvima koja su naklonjena ljudskom telu zadržava toplotu i upija vlagu, pružajući savršenu sredinu, koja odgovara svima koji žele da iskuse raskošan osećaj mekoće i blaženosti.

1. Ključna karakteristika:

 • vrlo lako i prirodno

2. Ključne pogodnosti:

 • lako, mekano, vazdušasto i istovremeno neverovatno toplo.

3. Dodatne karakteristike (po redu, prema bitnosti):

 • prirodno
 • sjajno
 • vrlo lako nadživi svu ostalu posetljinu kada se o njoj brinete na pravi način

4. Dodatne pogodnosti (po redu, prema bitnosti):

 • jedinstven prirodni osećaj
 • izvrstan izgled
 • izdržljivo

Pitanje: Kako se vlakna obložena srebrom koriste u našim proizvodima?

Vlakno sa trajnim premazom od srebra na svojoj površini se koristi u navlakama Doremo dušeka, jastuka i tkanina jorgana. Proces je takav da tkanina, sa svojim srebrnim slojem, zadržava tradicionalne i taktilne odlike koje se sreću kod tradicionalnih navlaka za dušeke, a opet se nude i svi benefiti koji su neodvojivi od čistog srebra. Ona poseduje izvrsna svojstva za suprostavljanje bakterijama i neprijatnim mirisima. Tako će Vam okruženje u kome spavate pružiti duboki mir, svežinu i momente lišene stresa.

1. Ključna karakteristika:

 • antibakterijsko svojstvo

2. Ključni benefit:

 • zdrava i bezbedna sredina za spavanje

3. Potporna karakteristika:

 • borba protiv neprijatnih mirisa

4. Potporni benefit:

 • svežija sredina za spavanje

Pitanje: Kako se TENCEL® koristi u našim proizvodima?

Tencel® je rezultat potrage za prirodnim materijalom za ispunu krevetnine. Upotrebom proizvoda napravljenih od tencela, doživećete najbolje iskustvo spavanja: mekan poput svile, jak kao poliester, hladan kao lan, topao kao vuna i upija poput pamuka. Jednostavno rečeno, Tencel® je "revolucionarno" vlakno iz prirode koje je pri samom vrhu tekstilnih tehnologija i njegova proizvodnja podrazumeva visoku brigu o prirodnoj sredini i nedostatak zagađenja.

Sačinjeno od celuloze, savršeno je za jorgane i jastuke sa obzirom da je izuzetno mekano i da ima odličan propusni kapacitet, dozvoljavajući prolazak vazduha i upijajući vlažnost, te tako pruža savršenu sredinu za spavanje i odmor.

Mekoća, suvoća i optimalna toplota koju pruža Tencel® kontrola vlage obezbeđuje suvu i svežu sredinu tokom sna. Proizvodnja Tencel® vlakana je ekološki podobna i ona su takođe i 100% biorazgradiva i stoga su podobna i za ljude koji su ekološki osvešćeni.

1. Glavne karakteristike:

 • kontrola vlažnosti uz prirodno hlađenje
 • usporavanje razmnožavanja bakterija
 • bez hemikalija

2. Glavne prednosti:

 • sveža i suva sredina spavanja
 • bezbednost
 • prirodno

3. Dodatne karakteristike (po redu, prema bitnosti):

 • mekana kao svila, jaka kao poliester, hladna kao lan, topla kao vuna i upijajuća poput pamuka
 • biorazgradiva
 • ekološki podoban proizvodni proces

4. Dodatne pogodnosti (po redu, prema bitnosti):

 • mekana kao svila, jaka kao poliester, hladna kao lan, topla kao vuna i upijajuća poput pamuka
 • biorazgradiva
 • ekološki podobno za životnu sredinu

Pitanje: Kako se Wellsleep advanced mikro-vlakna koriste u našim proizvodima?

Wellsleep napredna mikro-vlakna su daleko odmakla od običnih poliestersih vlakana napravljenih pre pola veka. Pokazala su se kao vrlo svestrana i u upotrebi i po funkcijama. Dok imaju sjajna toplotna svojstva i iako su vrlo prijatna na dodir, ova mikro-vlakna takođe minimalno upijaju vlagu, što im prirodno omogućuje da budu otporna na mrlje. Proizvodi krevetnine napravljeni od wellsleep mikro-vlakana mogu biti veoma laki, a opet vrlo topli i pružaju osećaj kao da je u pitanju perjana krevetnina. Jedinstven strukturni raspored stvara vazdušne džepove koji omogućuju dodatnu zapremninu jastucima i jorganima. To pruža osećaj paperjastosti, te ih to čini posebnim u poređenju sa drugim jastucima i jorganima.

1. Ključna karakteristika:

 • lako i veoma toplo

2. Ključni benefit:

 • osećaj poput paperja: vrlo lako, a opet vrlo tolplo

3. Potporna karakteristika:

 • lako za održavanje

4. Potporni benefit:

 • lako za upotrebu (lako za održavanje)

Pitanje: Kako se vuna koristi u našim proizvodima?

Proizvodi napralvljeni od ovog tankog i vrlo otpornog prediva Vas izoluju od hladnoće i toplote. Vuna pomaže održanju konstantne temperature tela i stoga je kao takva savršena za omdor i spavanje. Ovaj tradicionalni materijal je vrlo otporan i ima vrlo visoku termo-izolacionu moć, što ga čini idealnim za prijatno i udobno osećanje topline. Proizvodi krevetnine napravljeni od vune Vam osiguravaju mekši, lepši san koji prija Vašem telu.

Kako je vuna poznata i po svojoj visokoj čistoći i upijanju vlage, ona isto tako omogućuje i suvo i toplo okruženje za spavanje. Ona prenosi vlagu dalje od Vaše kože, pomažući da se održi ujednačena temperatura tela tokom cele noći.

1. Ključna karakteristika:

 • Prirodno, poznato vekovima, visokog kvaliteta.

2. Ključni benefit:

 • Ekološli podobno, održivo, bio razgradivo.

3. Dodatne karakteristike (po redu, prema bitnosti):

 • termo izolacija, pomaže olakšavaju reumatskih tegova.
 • kontrolisanje vlažnosti
 • vrlo izdržljivo

4. Dodatne pogodnosti (po redu, prema bitnosti):

 • pomaže olakšavanje reumatskih tegoba
 • dugotrajno

Pitanje: Kako se Merino vuna koristi u našim proizvodima?

Neverovatno mekana i udobna Merino vuna je rezultat hiljada godina evolucije i selektivnog uzgoja. Dormeo proizvodi od Merino vune su mnogo profinjeniji od onih od tradicionalne vune, izuzetno su mekani i luksuzno prijatni za nositi.

Merino vuna je visoko prozračan materijal i osigurava Vam suvu i toplu životnu sredinu. Ona odvodi vlagu dalje od Vaše kože i stoga se brine da Vaš odmor ili san budu prijatni i udobni.

Proizvodi od merino vune Vam obezbeđuju da uživate u mekanom, ugodnom i u izuzetno dobro telu-prilagođenom vremenu opuštanja i spavanja.

1. Glavne karakteristike:

 • prirodno
 • izuzetno mekano i udobno

2. Glavne prednosti:

 • Ekološki podobno, održivo, bio razgradivo.
 • mekan i komforan osećaj

3. Dodatne karakteristike:

 • vrlo izdržljivo

4. Dodatne pogodnosti:

 • lako za održavanje, mašinsko pranje, dugotrajno

Pitanje: Kako se Ecocell® koristi u našim proizvodima?

Ecocell® je komforna pena nove generacije, vrhunskog kvaliteta, osmišljena za sjajan komfor prilikom spavanja. Ona je trajno elastična sa svojom trodimenzionom ćelijskom strukturom, omogućujući vazdušnu cirkulaciju i pružajući izvrsno prilagodljive tačke. To je tvrda pena koja neprestano zadržava svoj oblik, bez obzira na to koji pritisak se na nju primeni. Elastična priroda Ecocell® pene joj omogućuje da se prilagodi jedinstvenim konturama Vašeg tela. Ona se takođe može reciklirati i zbog svoje lakše težine i dobre prilagodljivosti, njeno održavanje je jednostavno i lako.

1. Ključna karakteristika:

 • odlične tačke prilagođavanja

2. Ključni benefit:

 • sjajna kombinacija podrške i komfora pri spavanju

3. Dodatne karakteristike (po redu, prema bitnosti):

 • efikasna cirkulacija vazduha
 • reciklira se
 • lagano

4. Dodatne pogodnosti (po redu, prema bitnosti):

 • svež, suv i zdraviji komfor spavanja
 • ekološki podobno za životnu sredinu
 • lako za održavanje

Pitanje: Kako se Ecogreen® koristi u našim proizvodima?

Alternativa konvencionalnim penama zelene "osnove"

Uz prirodnu strukturu otvorenih ćelija, Ecogreen pena omogućuje protok vazduha i takođe omogućuje i dušeku da diše. Ona se takođe prilagođava i pruža savršenu podršku Vašem telu, što Vašoj kičmi daje čvrstu podršku.

Velika elastičnost se prilagođava pritisku tamo gde je to najpotrebnije Vašem telu. Prirodni sastojci delimično zamenjuju materijale koji se obično koriste u dušeku, kombinuju se sirovi materijali prirodnih osnova sa sintetičkim sirovim materijalima recikliranih polimera pena. I zato Ecogreen pena predstavlja alternativu Zelene "osnove" za konvencionalnu penu te to ljude koji je koriste čine svesnijim životne sredine i da više brinu o njoj i za naše opšte dobro. Ona čini sredinu u kojoj spavate svežijom i čistijom - poput prolećnog dana u prirodi!

1. Glavne karakteristike:

 • Alternativa konvencionalnoj peni zelene "osnove"
 • odlične tačke prilagođavanja

2. Glavne prednosti:

 • sa prirodnim sastojcima
 • izvrstan komfor spavanja

3. Dodatne karakteristike (po redu, prema bitnosti):

 • efikasna cirkulacija vazduha
 • reciklira se
 • lagano

4. Dodatne pogodnosti (po redu, prema bitnosti):

 • svež, suv i zdraviji komfor spavanja
 • ekološki podobno za životnu sredinu
 • lako za održavanje

Pitanje: Kako se Memory foam® (memorijska pena) koristi u našim proizvodima?

Visko-elastična pena ili memorijska pena je materijal koji je doneo revoluciju načinu na koje se naše telo odmara tokom sna. Ona se savšreno oblikuje prema obliku Vašeg tela, omogućujući Vam tako lično prilagođenu sredinu spavanja. Ona reaguje u odnosu na poziciju Vašeg tela, temperaturu i prilagođava se njegovim konturama. Spavanje na Dormeo dušeku ili jastuku od memorijske pene Vam pruža savršenu podršku bez stvaranja kontra-pritiska na mišiće i kosti. Osim što Vam omogućuje izvrstan komfor pri spavanju, memorijska pena je takođe hipoalergenska i stoga pogoduje i ljudima koji pate ili su skloni alergijama. Memorijska pena je otporna na grinje i omogućuje Vam svežiju i čistiju sredinu za spavanje.

1. Ključna karakteristika:

 • osteljivost na temperaturu

2. Ključni benefit:

 • obgrli Vaše telo

3. Dodatne karakteristike (po redu, prema bitnosti):

 • nema kontra-pritiska
 • hipoalergenska
 • reciklira se

4. Dodatne pogodnosti (po redu, prema bitnosti):

 • poboljšava komfor spavanja
 • pogoduje koži
 • ekološki podobno za životnu sredinu

Pitanje: Kako se iMemory foam® (memorijska pena) koristi u našim proizvodima?

Kako bi se postigao još veći komfor i savršeno prilagođavanje, visko-elastična iMemory pena se oslanja na poslednje revolucionarno otkriće u industriji memorisjkih pena. Sa svojim visko-elastičnim svojstvima, iMemory ne samo da se savršeno prilagođava obliku Vašeg tela i njegovom pritisku, već pomoću upotrebljenih materijala koji su fazno promenljivi takođe reguliše i temperaturu. Uz dodate srebrne jone održava Vaš dušek slobodnim od neprijatnih mirisa i bakterija.

Pruža Vašem telu podršku bez stvaranja kontra-pritiska na mišiće i koštane strukture i tako smanjuje rizik od pojave bolnosti uzrokovane pritiskom.

1. Glavne karakteristike:

 • PCM (fazno promenljive mikro kapsule) mikrokapsule - termoregulacija
 • osetljivost na temperaturu

2. Glavne prednosti:

 • reguliše temperature površine za spavanje - bolji san
 • obgrli Vaše telo

3. Dodatne karakteristike (po redu, prema bitnosti):

 • nema kontra-pritiska
 • bez neprijatnih mirisa
 • bez bakterija

4. Dodatne pogodnosti (po redu, prema bitnosti):

 • poboljšava komfor spavanja
 • svežija sredina za spavanje
 • bezbednost

Reklamacije

Pitanje: Moj Dormeo proizvod je oštećen, šta sada?

Procedura za vraćanje proizvoda će vam biti detaljno objašnjena  ako pošaljite e-mail sa Vašim zahtevom na e-mail adresu serbia.complaints@dormeo-home.com.

Ukoliko je Vaš proizvod još uvek pod garancijom (potvrdu o garanciji ste dobili zajedno sa proizvodom i računom), procedura ukratko je da proizvod pošaljete sa važećom potvrdom o garanciji, kao i popunjen i potpisan formular o reklamaciji na sledeću adresu:

 • DORMEO HOME DOO NOVI SAD
  Atar 100
  21241 Kać

Mi ćemo Vas tada kontaktirati u vezi informacije kada ćete biti u mogućnosti da primite popravljeni proizvod nazad.

Pitanje: Koliko dugo pod garancijom je moj proizvod?

Svi naši proizvodi podležu Zakonu o saobraznosti robe u trajanju od 2 godine. Takpđe, zakon o zaštiti potrošača predviđa garanciju kao dodatni, ugovorni korak, kojim prodavac nudi posebne pogodnosti svojim potrošačima (u ovom slučaju, Kupon dodatne sigurnosti od 1, 3 ili 5 godina) i koja se računa nakon isteka 2 godine zakonom predviđene saobraznosti. Zakon ne propisuje obavezu izdavanja garantnog lista u pisanoj formi, osim na zahtev potrošača.

Porudžbine

Pitanje: Mogu li promeniti ili otkazati moju porudžbinu?

Ukoliko želite da promenite ili otkažete Vaše porudžbine, molimo Vas da nam pošaljete email i mi ćemo za Vas promeniti porudžbinu ili je otkazati. Molimo Vas da imate u vidu da ukoliko je proizvod već napustio skladište, da nismo u mogućnosti da promenimo porudžbinu; samo je možemo otkazati.

Pitanje: Kakav je status moje porudžbine?

Mi ćemo rado za Vas utvrditi koji je status Vaše porudžbine. Najbrže bi bilo da nas pozovete ili da nam napišete email i mi ćemo Vam odmah pružiti tu informaciju.

Pitanje: Proizvod koji želim nemate na zalihama, šta da radim sad?

Nažalost. mi držimo samo određene količine određenih proizvoda na zalihama i u ovakvim slučajevima Vam ne možete dostaviti proizvod. Ali mi ćemo Vam vrlo rado pomoći da pronađete zamenu za odabrani proizvod u bilo koje doba.

Ovo se pak obično ne dešava i možemo napraviti novu porudžbinu za Vaš odabrani proizvod.

Bićete informisani o promenama u vezi statusa Vaše porudžbine putem email-a ili telefonom.

Dostava proizvoda

Pitanje: Koliki su troškovi dostave?

Kurirska služba će Vam prilikom uručenja naplatiti trošak isporuke po težini paketa:

težina paketa cena isporuke
0 kg 349,0 din.
preko 0.5 kg 399,0 din.
preko 5 kg 499,0 din.
preko 10 kg 699,0 din.
preko 20 kg 899,0 din.
preko 30 kg 999,0 din.
preko 40 kg 1199,0 din.
preko 50 kg 1299,0 din.

Ukoliko se radi o nestandardnoj isporuci paketa (dušeci I sl.) na sama ulazna vrata kupca (ukoliko se radi o stambenoj zgradi npr. stan 6 sprat 2) cena isporuke se obračunava po sledećem kriterijumu:

Masa pošiljke u kg Grad Beograd Ostali delovi Srbije
Do 50kg 2.299,00 3.299,00
50,1-75kg 2.799,00 3.999,00
75,1-100kg 3.299,00 4.999,00
101 kg do 150 kg 4.299,00 5.999,00
151 kg do 200 kg 4.999,00 6.999,00
201 kg do 250 kg 5.799,00 7.999,00
251 kg do 300 kg 6.299,00 8.499,00
301 kg do 400 kg 7.999,00 9.499,00
401 kg do 500 kg 8.999,00 10.499,00
501 kg do 600 kg 10.299,00 11.999,00
601 kg do 700 kg 11.299,00 13.999,00
701 kg do 800 kg 12.499,00 15.999,00
801 kg do 900 kg 13.999,00 17.499,00

Pitanje: Koliko vremena je potrebno da dobijem svoju porudžbinu?

Uz svaku porudžbinu naš Dormeo stručnjak će Vas kontaktirati da bi potvrdio adresu i datum isporuke.

Naručeni proizvodi biće Vam poslati što je pre moguće. Standardno vreme isporuke proizvoda koje imamo na zalihama je 7 - 10 dana. Ukoliko željeni proizvod nemamo na lageru, rok isporuke se produžava. O roku isporuke poručenog proizvoda bićete detaljno obavešteni putem e-maila i/ili telefona  u roku od maksimalno 3 dana nakon što izvršite porudžbinu.

Pitanje: Da li mogu da biram kada će mi proizvod biti dostavljen?

Možete navesti datum kada želite isporuku u komentaru porudžbine ili pak objasniti ovo našem Dormeo stručnjaku kada Vas kontaktira, a mi ćemo se što više potruditi da ispoštujemo Vaše želje.

Pitanje: Da li ću lično morati potpisati dostavu paketa?

U slučaju plaćanja po dostavi u gotovini morate lično primiti proizvod i potpisati njegov prijem.

Pitanje: Šta ako se predomislim i još uvek nisam primio/la proizvod?

Ljubazno Vas molimo da nas obavestite ukoliko ste se predomislili što je pre moguće. Tada sa lakoćom možemo da povučemo porudžbinu bez ikakvih dodatnih troškova po Vas. Pišite nam na e-mail adresu rs.info@dormeo-home.com.

Za sve porudžbine na daljinu (putem telefona ili interneta) imate zakonsko 14-dnevno pravo na povraćaj proizvoda, tako da u roku od 14 dana od dana poručivanja možete da ga zamenite za drugi ili ukoliko se odlučite da ga vratite – mi Vam vraćamo novac.

Pitanje: Da li dostavljate i van zemlje?

Mi ne vršimo direktnu dostavu van zemlje, ali u slučaju da ste zainteresovani molimo Vas da nas kontaktirate putem email-a i rešićemo porudžbinu u zavisnosti od slučaja do slučaja.

Povraćaj

Pitanje: Želim da vratim moju porudžbinu, šta da radim?

Procedura za vraćanje proizvoda će vam biti detaljno objašnjena ako pošaljite e-mail sa Vašim zahtevom na e-mail adresu serbia.complaints@dormeo-home.com.

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu (internet prodaja), odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu odnosno izvan poslovnih prostorija koju možete preuzeti ovde.

NAPOMENA: Ovo pravo od odustanka od ugovora ne odnosi se na kupovinu u prodavnicama s obzirom da to nije kupovina na daljinu i izvan poslovnih prostorija.

Procedura za vraćanje proizvoda će vam biti detaljno objašnjena ako pošaljite e-mail sa Vašim zahtevom na e-mail adresu serbia.complaints@dormeo-home.com.

Vraćanje proizvoda kupljenog u našim prodavnicama vrši se shodno Članu 55 Zakona o zaštiti potrošača (Sl. Glasnik RS 88/2021) Reklamacije se izjavljuju u Ogranku u gde je roba kupljena od strane Potrošača.

VAŽNO! Vraćanje usled nezadovoljstva nije moguće izvršiti za proizvode kupljene kod naših franšiznih i veleprodajnih partnera.

Pitanje: Koliko traje povraćaj novca ukoliko vratim proizvod?

U roku od 15 dana od prijema vraćenog proizvoda Vam vraćamo novac PTT uputnicom ili uplatom na tekući račun.

Pitanje: Koliko su troškovi slanja proizvoda koji vraćam?

Troškovi slanja prilikom vraćanja se računaju po osnovu težine paketa koju kupac vraća i kurirske službe po kojoj se šalje.

Informacije o plaćanju

Pitanje: Koje oblike plaćanja prihvatate?

Trenutno prihvatamo sledeće metode plaćanja:

 • Plaćanje pouzećem (po dostavi u gotovini ili platnom karticom)

Pitanje: Da li prihavatate međunarodne platne kartice?

Trenutno ne prihvatamo platne kartice sa logom VISA, American Express, Maestro ili Master Card, koje podržavaju plaćanje preko interneta.

Pitanje: Kako funkcioniše plaćanje po dostavi?

Jednostavno samo izdvojite iznos gotovine u vrednosti porudžbine ili pripremite Vašu platnu karticu, a zauzvrat dobijate proizvod.

Tehnologija

Pitanje: Šta su kolačići? Da li moram da omogućim kolačiće u mom internet pregledaču?

Kolačić predstavlja malu količinu podataka koji se šalju Vašem pregledaču od strane web site-a i čuvaju se na hard disku Vašeg računara. Ukoliko podešavanja Vašeg pregledača to dozvoljavaju (većina pregledača se instalira sa omogućenim kolačićima), svaki veb sajt može poslati svoj kolačić Vašem pregledaču. Da bi zaštitili Vašu privatnost, kolačići ne sadrže lične informacije, već se koriste anonimni jedinstveni identifikatori. Svaki od veb sajtova može pristupiti samo kolačiću koji je on poslao na Vaš hard disk, ne i kolačićima koje su poslali drugi veb sajtovi.

Ukoliko delite računar sa drugima i ne želite da oni imaju pristup informacijama Vašeg naloga, pobrinite se da se odjavite pre nego što računar ostavite bez Vašeg nadzora. Odjaviti se možete kliktanjem na link "Odjavi se" pri vrhu stranice.

Za više informacija oko toga kako koristimo kolačiće, pročitajte našu Politiku privatnosti.

Pitanje: Kada pravim porudžbinu dobijam poruku o grešci koja kaže da je došlo do neke greške. Šta nije u redu i šta da radim?

Molimo Vas da se uverite da ste uneli sve podatke koji su potrebni za pravljenje porudžbine (a podaci o Vašoj platnoj kartici će biti dva put provereni). Delovi koji nedostaju su označeni crvenim krugom oko njih.

Ukoliko je sve u redu i Vi i dalje ne možete da napravite porudžbinu, mi Vas molimo da zatvorite site i da pokušate ponovo otvarajući novi prozor. Ukoliko i ovo ne pomogne, molimo Vas pošaljite nam email i mi ćemo rešiti problem i rešiti ga i za Vas.

Vaše informacije

Pitanje: Moja e-mail adresa je promenjena, kako da ažuriram taj podatak?

Slobodno ažurirajute Vašu e-mail adresu prijavljivanjem na Vaš online nalog i kliktanjem na kategoriju Prijava na e-novosti.

Pitanje: Želim da promenim moju lozinku, da li to mogu da uradim?

Slobodno promenite Vašu lozinku prijavljivanjem na Vaš online nalog i kliktanjem na kategoriju "Podaci o nalogu".

Pitanje: Ne želim više da imam nalog, kako mogu da ga zatvorim?

Ukoliko želite da ugasite Vaš nalog i sve podatke sa njim, molimo Vas da nam pišete na email i mi ćemo to uraditi za Vas.