PRIGRLITE PROMENU

TESTIRAJTE SVOJ DUŠEK

KOLIKO JE STAR VAŠ DUŠEK?

Imamo neke zanimljive činjenice o dušecima.
0-5 GODINA
 
5-7 GODINA
 
7-9 GODINA
 
9-10 GODINA
 

ŠTA SE DOGAĐA SA VAŠIM DUŠEKOM NAKON 0-5 GODINA

 • DO 5,2 KG

  Mrtve ćelije kože u vašem dušeku

 • DO 1000

  Broj grinja koje žive u vašem dušeku

 • DO 15.000

  Broj sati spavanja na vašem dušeku

 • SJAJNO

  Nivo podrške koju vaš dušek pruža

ŠTO SE DOGAĐA SA VAŠIM DUŠEKOM NAKON 5-7 GODINA

 • DO 7,4 KG

  Mrtve ćelije kože u vašem dušeku

 • DO 10.000

  Broj grinja koje žive u vašem dušeku

 • DO 20.000

  Broj sati spavanja na vašem dušeku

 • DOBRO

  Nivo podrške koju vaš dušek pruža

ŠTO SE DOGAĐA SA VAŠIM DUŠEKOM NAKON 7-9 GODINA

 • DO 9,4 KG

  Mrtve ćelije kože u vašem dušeku

 • DO 1.000.0000

  Broj grinja koje žive u vašem dušeku

 • DO 28.000

  Broj sati spavanja na vašem dušeku

 • LOŠE

  Nivo podrške koju vaš dušek pruža

ŠTO SE DOGAĐA SA VAŠIM DUŠEKOM NAKON 9-10 GODINA

 • DO 10,4 KG

  Mrtve ćelije kože u vašem dušeku

 • DO 10.000.000

  Broj grinja koje žive u vašem dušeku

 • DO 30.000

  Broj sati spavanja na vašem dušeku

 • VEOMA LOŠE

  Nivo podrške koju vaš dušek pruža

ZAMENITE DUŠEK SVAKIH 10 GODINA

PRIGRLITE PROMENU

Stručnjaci su saglasni da je dušek potrebno zameniti novim na otprilike svakih 10 godina - što zavisi od materijala od kog je dušek napravljen, načina života, navika u spavanju itd. Vama je možda to vreme brzo prošlo, ali za dušek je 10 godina ceo životni vek. Iako vam se čini da je dušek još uvek upotrebljiv, vreme je jasan znak: Ako je vaš dušek star 10 ili više godina, vreme je da počnete da mislite o svom zdravlju.

I ne bojte se, promena može biti lepa i pozitivna stvar. Naročito kada promenite svoj stari, opušteni dušek koji ne pruža više podršku, koji je pun grinja za novi. Može da promeni vaš san, zdravlje i život, zato samo prihvatite promenu!

Dormeo

GLAVNI RAZLOZI DA ZAMENITE DUŠEK

BUDITE SE SA BOLOM U LEĐIMA ILI UKOČENOŠĆU MIŠIĆA

Stručnjaci se slažu da spavanje na starom dušeku može uzrokovati hronične bolove u leđima. Celu noć ćete se nemirno okretati sa jedne strane na drugu, ili se ujutru probuditi ukočeni.

Dormeo® je razvio Ergo Comfort dušek sa jedinstvenim srednjim ergonomskim slojem koji je razvijen na bazi Kosmodiska koji se prilagođava vašim pokretima što ga čini najpogodnijim i udobnijim dušekom.

Pogledajte Ergo Comfort dušek
Dormeo

OSETITE POKRETE VAŠEG PARTNERA TOKOM SNA

Spavanje zajedno je bolje. Ili možda nije?

Ako vam se desilo da se probudite zbog nemirnog sna vašeg partnera na starom dušeku. To je znak da treba da menjate dušek. Uopšte ne biste trebali da osetite kretanje tokom cele noći. Ne odričite se dobrog sna zato što vaš partner želi i preferira drugi stepen čvrstine i podrške.

Dormeo® dušek iMemori S plus ima 8 nivoa čvrstoće i svaki nivo ima 2 različite opcije podrške.

Pogledajte iMemory S plus dušek
Dormeo

DOM ZA MILIONE GRINJA I ALERGENA

Kijanje može biti uzrokovano spavanjem na vašem starom dušekom. Jer niste jedini koji spavate na njemu.

Ako se pojave nove alergije ili se postojeće alergije ili astma pogoršaju, spavate sa neprijateljem - milionima grinja i drugih alergena. Vreme je da se sprijateljite sa novim dušekom.

Svi Dormeo® dušeci imaju CleanEffect® tretman protiv grinja, antibakterijsku i antimikrobnu zaštitu.

POGLEDAJTE SVE DUŠEKE
Dormeo

BUDITE SE UMORNI

Rezultat kvalitetnog sna je odmorno i sveže buđenje. Mnogi ljudi traže krivce zašto ne spavaju dobro u problemima na poslu, stresu ili lošim snovima. Međutim, često je glavni razlog vaš stari, nepodnošljiv dušek.

Da li imate nemiran san i stalno se okrećete? Budite se umorni? Ne menjajte svoj posao, promenite svoj opušten i kvrgav dušek.

Dormeo dušeci pružaju prilagodljivost i udobnost.

POGLEDAJTE SVE DUŠEKE
Dormeo

NE ZNATE KOJI DUŠEK VAM ODGOVARA?

MOŽEMO VAM POMOĆI DA NAĐETE DUŠEK ZA SEBE.

Odgovorite na 5 kratkih pitanja i saznajte koji je savršen dušek za vas na osnovu vaših potreba za spavanjem.

KLIKNITE OVDE
Dormeo

KOLIKO ČESTO TREBA DA MENJATE DUŠEK?

 

Životni vek dušeka zavisi od materijala, veličine i oblika tela i načina života. Ali pre ili kasnije, svi dušeci gube svoju glavnu funkciju podrške, udobnosti, smanjenja pritiska i higijene. Tokom godina, svaki dušek takođe akumulira grinje, ćelije kože, buđ, prašinu i polen, što vas dovodi u opasnost od razvoja ili pogoršanja alergija. Čak i ako ste na najbolji mogući način brinuli o svom dušeku, preporučujemo vam da ga menjate svakih 7-10 godina.

DA LI VAŠ DUŠEK POKAZUJE ZNAKE DOTRAJALOSTI?

 

Neki stari dušeci su veoma dobri u prikrivanju svojih mana. Dakle, evo nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju. Dušek je opušten u sredini ili u uglovima. Ova deformacija nastaje kada površina dobije udubljenja od godina podnošenja vaše težine. Ima grudve ili je asimetričan - ako je bilo koja strana niža, mekša, tvrđa, glađa ili sa grudvicama, to je znak da je vaš dušek u lošem stanju. Ponekad se opuštanje i asimetrija ne mogu videti golim okom, pa koristite metar da proverite da li je dušek deformisan.

DA LI DUŠEK BUDI VAŠEG PARTNERA?

 

Ne postoji samo jedan dušek koji nam svima odgovara jer imamo različite potrebe i spavanje sa partnerom je još jedan izazov koji treba prevazići. Srećom, neki dušeci imaju dvostruko jezgro za personalizovano prilagođavanje udobnosti i podrške za oboje. Oni takođe smanjuju prenos pokreta, sprečavajući buđenje kada se vaš partner kreće. Ako se vaš partner prevrće, ako se ugojio ili smršao, ili ima jutarnje bolove, vreme je da nabavite takav dušek.

KOJI SU RIZICI KOJI UTIČU NA ZDRAVLJE OD STAROG DUŠEKA?

 

Spavanje na starom dušeku ima i fizičke i psihičke negativne efekte. Imate veći rizik od bolova u vratu i leđima, ukočenosti mišića, pospanosti i promena raspoloženja. Takođe ste skloni tako ozbiljnim problemima kao što su srčana oboljenja, slab imuni sistem, gojaznost i depresija; a lista se nastavlja i nastavlja. Ako spavate na starom dušeku, pitanje je vremena kada će se pojaviti jedan ili više ovih problema, pa je bolje da odvojite vreme i investirate u novi dušek i u svoje zdravlje.

ODABERITE SVOJ NOVI DUŠEK