BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Pripremite svoju kuhinju za dolazeću jesen

Ako je prolećna sezona obeležena velikim čišćenjem i redizajniranjem kuhinje, onda je jesen obeležena oživljavanjem svih naših omiljenih soba u kući.

U narednih nekoliko koraka objasnićemo vam sve načine na koje možete osvežiti svoju kuhinju i pripremiti je za hladnije dane!

Pregledajte ostavu

Ostava je mesto gde skladištimo svu hranu koja će nam jednog dana biti potrebna. Nikada ne zanemarujte ostavu jer je ostava duša svake kuhinje! Neka vaša ostava diše. Očistite je i uklonite svu hranu kojoj je istekao rok trajanja, tegle iz kojih dolaze čudni mirisi i namirnice čiji su nutrijenti odavno isparili.

Vreme je za čišćenje polica

Prvo uklonite sa polica sve što smatrate nepotrebnim, a zatim pređite preko njih čistom krpom i sredstvom za čišćenje drveta i sve dobro osušite suvom krpom. Nakon toga stavite hranu na police za koje mislite da ih možete koristiti.

Napravite spisak namirnica

Najbolji način da izbegnemo paniku i ludilo koje vlada kada nam ponestane ključnog sastojka usred kuvanja je definitivno navođenje namirnica koje moramo imati u zalihama. Konzerve pasulja, kukuruza ili sočiva, sosovi u teglama, ulja, testenine, žitarice i sva druga hrana koja se može skladištiti u ostavi često su poslednja mera, posebno kada nemamo vremena za pripremu složenijeg obroka.

Dobro očistite frižider

Ni u kom slučaju ne zanemarujte frižider. Zapravo bi ga trebalo čistiti nekoliko puta godišnje jer iza tako velike količine hrane uvek stoje mrlje i neprijatni mirisi. Ispraznite frižider i dobro očistite te police!

Planirajte obroke

Planiranje obroka dobra je navika bez obzira na to kako ga okrenete, a ako su namirnice već kupljene, nema razloga da se ne bacite na planiranje ukusnog jela. Naravno, uvek je moguće prvo razmisliti šta želite da jedete, a zatim nabaviti namirnice koje vam nedostaju.

Ne zaboravite rernu!

Jesen je savršena za kolače i druge delicije iz rerne, pa vam ne preostaje ništa drugo nego da se bacite na čišćenje rerne!