- Želite najpopularnije proizvode uz super popuste?
- Postanite član Kluba 5* još danas
- Već ste član?Kliknite ovde
- Već imate nalog?Prijavi se
- Nemate nalog?Registrujte se
Mnoga jela iz restorana imaju tako lep ukus, jer sadrže daleko više putera, soli i ulja nego što biste im Vi kod kuće dodali. Na sreću, postoje načini da se dođe do bogatog, kompleksnog ukusa...
Mnoga jela iz restorana imaju tako lep ukus, jer sadrže daleko više putera, soli i ulja nego što biste im Vi kod kuće dodali. Na sreću, postoje načini da se dođe do bogatog, kompleksnog ukusa bez gomilanja kalorija i natrijuma.
Probajte sledeće niskomasne dodatke koji će učiniti da Vaša jela zablistaju.
Postoje različiti ukusi i teksture među varijetetima miso paste, ali svi daju bogatiji, slaniji šmek Vašim jelima. Probajte je u marinadi, kao što je za npr. recept za lososa glaziranog sa njome.
Kuhinja nije kompletna ako nema bujon koji se može koristiti u kombinaciji sa proteinima, žitaricama, povrćem i u sosevima i supama. Svaki recept postaje malo topliji i više domaći uz ukusan bujon.
Možete ga sami napraviti ili kupiti gotovog u prodavnicama.
Ukoliko ste jedna od onih osoba koja jednostavno nije zadovoljna ukusom vode, onda poslušajte šta kažu koktel majstori: Lišće bilja možete ostaviti da odleži preko noći u vodi kako biste sutra dobili glamurozno i osvežavajuće piće koje je veoma lep način da se rehidrirate.
Već znate da otpočinjanjem pripreme jela sa belim lukom i crnim lukom dobijate bogatu, ukusnu bazu, a Vaša kuhinja čudesno zamiriše.
Zamenite te aromatike sa drugima iz porodice lukovica, kao što su praziluk ili vlašac. One su isto tako lake za kuvanje, a takođe su i bogate vitaminom C i drugim antioksidansima.
Istraživanja su dokazala da začinjena nisko-masna jela imaju podjednako dobar ukus kao i njihove punomasne alternative. Eksperimentišite sa Vašom celom policom – origano, paprika, suvi bosiljak – u pastama, salatama i na proteinskim namirnicama pružaju zadovoljstvo i daju pomalo otmenosti jelu.
Možete pronaći i neke „uradi sam“ mešavine začina te ih i sami pripremiti.
Vaše jelo je gotovo? Iscedite malo limuna ili limete povrh porcije pre nego što počnete sa jelom. Oni će izvući sve ukuse iz Vašeg recepta – skoro kao i so, ali bez dodatnog natrijuma.
http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/boost-flavor-not-calories