BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Namirnice koje ne goje, a izuzetno su ukusne

Mnoga jela iz restorana imaju tako lep ukus, jer sadrže daleko više putera, soli i ulja nego što biste im Vi kod kuće dodali. Na sreću, postoje načini da se dođe do bogatog, kompleksnog ukusa...

6 namirnica koje nisu bogate kalorijama, ali jesu ukusom

Mnoga jela iz restorana imaju tako lep ukus, jer sadrže daleko više putera, soli i ulja nego što biste im Vi kod kuće dodali. Na sreću, postoje načini da se dođe do bogatog, kompleksnog ukusa bez gomilanja kalorija i natrijuma.

Probajte sledeće niskomasne dodatke koji će učiniti da Vaša jela zablistaju.

Miso pasta

Postoje različiti ukusi i teksture među varijetetima miso paste, ali svi daju bogatiji, slaniji šmek Vašim jelima. Probajte je u marinadi, kao što je za npr. recept za lososa glaziranog sa njome.

Pileći bujon

Kuhinja nije kompletna ako nema bujon koji se može koristiti u kombinaciji sa proteinima, žitaricama, povrćem i u sosevima i supama. Svaki recept postaje malo topliji i više domaći uz ukusan bujon.

Možete ga sami napraviti ili kupiti gotovog u prodavnicama.

Biljke poput nane i bosiljka

Ukoliko ste jedna od onih osoba koja jednostavno nije zadovoljna ukusom vode, onda poslušajte šta kažu koktel majstori: Lišće bilja možete ostaviti da odleži preko noći u vodi kako biste sutra dobili glamurozno i osvežavajuće piće koje je veoma lep način da se rehidrirate.

Mladi luk, vlašac, praziluk, divlji praziluk

Već znate da otpočinjanjem pripreme jela sa belim lukom i crnim lukom dobijate bogatu, ukusnu bazu, a Vaša kuhinja čudesno zamiriše.

Zamenite te aromatike sa drugima iz porodice lukovica, kao što su praziluk ili vlašac. One su isto tako lake za kuvanje, a takođe su i bogate vitaminom C i drugim antioksidansima.

Začini

Istraživanja su dokazala da začinjena nisko-masna jela imaju podjednako dobar ukus kao i njihove punomasne alternative. Eksperimentišite sa Vašom celom policom – origano, paprika, suvi bosiljak – u pastama, salatama i na proteinskim namirnicama pružaju zadovoljstvo i daju pomalo otmenosti jelu.

Možete pronaći i neke „uradi sam“ mešavine začina te ih i sami pripremiti.

Limun i limeta

Vaše jelo je gotovo? Iscedite malo limuna ili limete povrh porcije pre nego što počnete sa jelom. Oni će izvući sve ukuse iz Vašeg recepta – skoro kao i so, ali bez dodatnog natrijuma.

http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/boost-flavor-not-calories