BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

8 jeftinih načina da vaš dom izgleda moderno

Bilo da provodite mnogo vremena kod kuće ili da je to Vaša oaza mira, svakako ste s vremena na vreme želeli da napravite neke manje ili veće izmene u tom okruženju. Naravno najčešće to niste radili jer je često novac problem, nemate vremena ili Vam prosto nedostaje dobrih ideja.

Za Vas smo pripremili 8 sjajnih saveta da promenite okruženje u kojem živite, a da to ne iziskuje previse novca i vremena, čitajte dalje…

1.Cveće iz obližnje prodavnice

Ne volite sečeno cveće jer kratko traje? Pokušajte da  promenite vodu nakon 5-6 dana, ovako cveće može da izgleda sveže oko 2 nedelje! Možda ćete u obližnjem supermarketu pronaći saksije ukrasnog cveća živopisnih boja, 2-3 male saksije ovakvog cveća mogu prilično oplemeniti prostor. Pokušajte i uverite se!

2. Okačite zavese

Zavese mogu dodati mnogo stila vašem domu, bez obzira na cenu i kvalitet, vrlo je važno da ih okačite kako treba. Montirajte garnišnu što više, da bude oko 6cm ili više iznad prozora i celom dužinom prozora. Vodite računa da se kraj zavese blago dodiruje pod. Uzmite obične platnene ili ako imate dovoljno svetlosti u prostoriji možete okačiti i jednobojne crne – videćete kako to elegantno može da izgleda!

3. Klasična prirodna boja

Neke od najvećih promašaja kod dekoracija se dešavaju zbog boja. Ako želite da budete u trendu, koristite moderne boje, ali šta se dešava kada taj trend prođe? Da li ćete ponovo "farbati" nameštaj? Odlučite se za prirodne boje i videćete koliko one deluju svevremeno.

Obavezno uzorke boja ponesite kući kako biste videli da li one izgledaju isto u Vašem domu kao i u radnji. NIKADA se nemojte odlučiti za boju u prodavnici.

Zapanjiće Vas šta svež sloj boje može učinit za ambijent. A kada se držite klasičnih i neutralnih boja ne možete pogršiti.

4. Tepih

Tepih ne mora da bude skup. Pročešljajte online prodavnice i one sajtove gde ljudi prodaju nameštaj i dodatke koji im ne odgovaraju. Jasno je da se tu možda ne radi o vrhunskom kvalitetu, ali kada se tepih “istroši” vrlo lako ga možete zameniti drugim.

Ne zaboravite, tepih u dnevnom boravku bi trebalo da prekriva većinu površine, to jest da bar prednje noge nameštaja (troseda, kauča, sofa, fotelja, stolica) budu na tepihu.

5. Obnovite lampe

Imate lampe koje su izašle iz mode, a ne želite ili niste u mogućnosti da ih menjate? Dovoljno je samo da promenite abažur.

Promenite nijansu i oblik abažura i videćete kolika je razlika!

6. Romantične poruke umesto figurica

Nema ničeg lošeg u figuricama koje imate u svom domu. Mnoge od njih su drage uspomene! Ali kada počnete svoj dom da pretrpavate ovim stvarčicama, to će izgledati kao brlog!

Pokušajte, umesto firugica, da ostavljate romatične poruke poput – “Ono što možeš da sanjaš, možeš i da živiš”, za spavaću sobu na primer. Uramite ovakve poruke i stavite ih na policu ili okačite na zid kao sliku.

7. Uklopite police za odlaganje

Ako nemate novca da kupite police koje želite, možete prosto napraviti od jednostavnih materijala police i obojiti ih u belo. Na njih dodajte gajbe ili pletene kutije koje su u istoj boji ili su napravljeni od materijala koji se uklapa sa policama. Ovo može da izgleda izuzetno lepo i moderno!

8. Zamenite detalje

Malo po malo za nekoliko meseci možete promeniti mnoge detalje! Na primer, prvo zamenite kvake. Potom čiviluk i cipelarnik. Potom ručke na prozorima, fiokama i na kuhinjskim elementrima… I tako redom.

Posle kraćeg vremena imaćete potpuno novi stil u svom domu, sa samo nekoliko obnovljenih sitnica.