Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Šta je memorijska pena

Verovatno ste već čuli za memorijsku penu mnogo puta, revolucionarni materijal, koji zahvaljujući svojim izuzetnim svojstvima može da se koristi u proizvodnji mnogih stvari. Već se koristi u proizvodnji cipela, sedišta za kola, čak i donjeg veša, međutim, najčešće se koristi za proizvodnju dušeka.

Verovatno ste već čuli za memorijsku penu mnogo puta, revolucionarni materijal, koji zahvaljujući svojim izuzetnim svojstvima može da se koristi u proizvodnji mnogih stvari.

Već se koristi u proizvodnji cipela, sedišta za kola, čak i donjeg veša, međutim, najčešće se koristi za proizvodnju dušeka.

Originalno napravljena za let u svemir – sada najpopularniji materijal za spavanje

Priča o memorijskoj peni je počela u bliskoj prošlosti, kada je NASA bila u potrazi za odgovarajućim materijalom koji će umanjiti pritisak na tela astronauta pri lansiraju u orbitu.

Tako je NASA istraživački centar početkom 70-tih godina dvadesetog veka, dizajnirao materijale koji će zaštiti astronaute od gravitacione sile tokom lansiranja. Ključ njihovog uspeha je bio materijal vrhuske tehnologije – visokoelastična memorijska pena koja se mogla prilagoditi obliku osobe, a nakon što pritisak nestane, vratila bi se u prvobitni oblik.

Od svemirskog broda do našeg kreveta

Zbog pozitivnih svojstava koje memorijska pena ima u smanjivanju pritiska gravitacione sile, brzo je našla svoju upotrebu u medicini, naročito kod ležećih pacijenata, gde je svrha da se umanji pritisak na ranu i celo telo. Njene izuzetne karakteristike učinile su to da je brzo preplavila svet.

Danas se uglavnom koristi sa željom da unapredi san i kvalitet života.

Memorijska pena daje Vam osećaj kao da lebdite i obavija Vaše telo udobnošću

Mi u Dormeu već dugo nastojimo da razvijemo dušek napravljen od memorijske pene. Kako bi uverili naše kupce u optimalnu udobnost i najviši kvalitet sna, kreirali smo udobnu memorijsku penu koja ravnomerno raspoređuje težinu tela duž cele površine.

Dušek sa jezgrom od memorijske pene se potpuno prilagođava obliku vašeg tela i njegovoj temperaturi i smanjuje napetost. Kada se smanji pritisak na telo, poboljšava se cirkulacija; telesne tečnosti neometano teku telom, bez pritiska na kapilare. Zato je dušek od memorijske pene posebno prikladan za starije osobe koje pate od bola u donjem delu kičme, vratu, kukovima itd. Ima umirujuće efekte za trudnice i ljude koji imaju problema sa spavanjem zbog stalnog okretanja i prevrtanja tokom noći.

Memorijska pena se prilagođava obliku i temperaturi Vašeg tela: kao da spavate na oblaku!

Memorijska pena je napravljena od viskolelastične pene sa otvorenom ćelijskom strukturom. Za razliku od drugih pena, ima veću gustinu i osetljivija je na temperaturne promene. Ovo znači da se zbog svoje jedinstvene strukture savršeno prilagođava obliku Vašeg tela i njegovoj težini, ali, kada pritisak prestane, ona se polako vraća u svoj originalni oblik. Takođe se prilagođava temperaturi Vašeg tela tako da tokom sna više ne osećate samu površinu dušeka, već ste umesto toga obavijeni udobnošću.

Memorijska pena u kombinaciji sa čvrstim materijalima postaje idelana osnova za san

Kako je memorijska pena suviše meka da bi gradila celu konstrukciju dušeka, potrebno je dodati čvršće materijale da bi pružili odgovarajuću potporu telu i osigurali ergonomski položaj kičme. Ovaj materijal je obično fleksibini i dugotrajni Ecocell®.

Memorijska pena je dostupna u sledećim Dormeo dušecima

U Dormeo liniji proizvoda postoji nekoliko dušeka sa različitom debljinom memorijske pene. Ovo su neki od njih:

Tanji sloj od 2 cm memorijske pene

  • The Memory 2 +12 sadrži 2cm debeo sloj memorijske pene koja je stavljena na vrh dušeka napravljenog od 12 cm debelog Ecocell® sloja. Ovaj dušek srednje tvrdoće je posebno namenjen osobama koje preferiraju malo tvrđe dušeke ili koji pate od problema sa leđima. Više o njemu možete pročitati ovde.

Srednji, 4 cm debeo sloj memorijske pene

  • Za one koji bi voleli da iskuse prednosti memorijske pene na svom starom dušeku, kreirali smo Dormeo Renew, 3.5 cm debelu podlogu za dušek napravljenu od memorijske pene. Ova meka podloga od pene sa omotačem koji može da se skida, podmlađuje stare, dotrajale dušeke i pruža Vam sve prednosti spavanja na memorijskoj peni. Zajedno sa podlogom, kao poklon dobijate jastuk napravljen od memorijske pene. Više o njemu možete pročitati ovde.