Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Pravi dušek će Vam pomoći da budete uspešni u školi

Sigurno želite samo najbolje za Vaše dete, uključujući i sjajan uspeh kada je reč o njegovom obrazovanju. Iako na ovo utiče mnogo činilaca; na neke možda nikada niste ni pomislili. Jedan od najbitnijih činilaca za uspešno obrazovanje je dovoljno kvalitetan san, što zavisi u velikoj meri od dušeka.

Pogrešan dušek može uticati na kvalitet sna.

Ukoliko Vaše dete ne spava na pravom dušeku, to može umanjiti kvalitet njegovog ili njenog sna. Pogrešan dušek može stvoriti probleme sa usnivanjem, što će sprečiti dete da ima dovoljno energije za predstojeći dan.

Anatomska svojstva duškea su takođe bitna; ukoliko je dušek lošeg kvaliteta ili je ishaban, može uzrokovati bol u vratu i leđima – ne samo kod starijih ljudi, koji se obično dovode u vezu sa takvim problemima, već i kod dece. U najgorem slučaju, pogrešan dušek može uzrokovati probleme u vezi sa rastom i razvojem deteta, što je nešto što definitivno želite izbeći.

Pravi dušek, sjajan san tokom noći

Pravi dušek je ključan za dobar san tokom noći sa obzirom da detetu pruža pravu podršku i sigurno mesto za spavanje. Stoga, bitno je da dušek bude pažljivo odabran i da ispunjava potrebe Vašeg deteta.

Dušek mora biti pravog nivoa tvrdoće; bez obzira na to da li birate tvrđi ili mekši dušek, sadržaj mora biti dovoljno čvrst kako bi pružio pravu podršku. Tokom dužih perioda, dušeci gube svoju čvrstinu i zato je bitno pridržavati se proizvođačevog uputstva i zameniti dušek kada se završi njegov vek upotrebe.

Veličina dušeka je takođe bitna; deca brzo rastu, stoga je bitno da vodite računa da ne prerastu njihov dušek. Ne zaboravite da imate u vidu i širinu dušeka. Veličina Vašeg stana i dečije sobe očigledno postavljaju granice u pogledu širine iako bi trebalo da imate u vidu i navike spavanja deteta. Ukoliko se Vaše dete tokom noći dosta okreće i bacaka, širi dušek bi mogao biti potreban, kako bi se obezbedio san koji je miran i komforan.

Samo onda kada sve faktore uzmete u razmatranje, moežte odabrati pravi dušek koji će Vašem detetu osigurati sjajan san tokom noći, a takođe, zahvaljujući tome i sjajne rezultate u školi.

Dovoljno kvalitetan san – to je ključ uspešnog učenja

Uspeh obrazovanja Vašeg deteta ne zavisi samo od kvaliteta njegovog ili njenog sna; iako je to jedan od najbitnijih činilaca. Takođe biste trebali znati da je ovo jedan faktor koji se sa lakoćom može promeniti i poboljšati, kako biste pomogli Vašem detetu da ostvari najbolje moguće rezultate. Ukoliko Vaše dete nema dara za matematiku, ne možete puno toga uraditi povodom toga – pak, ako Vaše dete ima probleme sa rađenjem domaćih zadataka, jer jer loše spavalo tokom noći ili on ili ona imaju poteškoća da se usredsrede na brojeve, to jeste nešto što možete promeniti i trebalo bi menjati!

Većina dece koja iskusi probleme sa spavanjem jednostavno ne uspeva da ima dovoljno sna – odlaze u krevet kasno. Stručnjaci su primetili da na ovo obično utiče savremena tehnologija; deca provode isuviše mnogo vremena uveče ispred TV-a, surfuju internetom ili igraju kompjuterske igrice i stoga ne uspevaju da dovoljno spavaju. Preporučuje se da sklonite sve elektronske uređaje iz spavaće sobe – kako iz dečije tako i Vaše, makar u večernjim satima, kako biste im omogućili da bolje spavaju. Svaki nepotreban zvuk ili svetlo utiču na kvalitet sna.

A posledice?

Vrlo verovatno je da ste primetili kako nedostatak sna utiče na Vaše dete, iako je ponekad teško prepoznati poslednice hroničnog nedostatka sna – čak ih greškom možete pripisati nečem drugom.

Deca koja ne spavaju dovoljno ili koja pate od lošeg sna, imaju poteškoća sa koncentracijom, lakše zaboravljaju stvari, nedostaje im energije i nervozna su – sve to ide u prilog značajnom umanjenju njihovog nivoa postignuća u okviru obrazovanja.

Put do uspeha

Uz nekoliko jednostavnih koraka možete pomoći Vašem deteu da postigne bolje rezultate u školi. Pobrinite se da Vaše dete ima pravilan raspored spavanja; namestite spavaću sobu Vašeg deteta u skladu sa njegovim ili njenim potrebana, uzimajući u obzir ono što je najbitnije – budite sigurni da Vaše dete ima pravi dušek, koji će se postarati za njegovo ili njeno opšte blagostanje još mnogo narednih godina.