BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Kako izabrati odgovarajuću letvičastu osnovu za krevet?

Visokokvalitetna osnova za krevet je ključna za pravilan položaj tela tokom sna, pravilnu ventilaciju dušeka, isparavanje vlage i dug vek trajanja Vašeg dušeka. Šperploča ili metalna mreža se više ne uklapaju u savremene standard jer ne dozvoljavaju dobru ventilaciju ili ergonomski položaj tela. Izbor koji najviše odgovara kao osnova kreveta su fleksibilne letvice ukrojene u drveni ram koji se može montirati na svaki krevet.

Visokokvalitetna osnova za krevet je ključna za pravilan položaj tela tokom sna, pravilnu ventilaciju dušeka, isparavanje vlage i dug vek trajanja vašeg dušeka. Šperploča ili metalna mreža se više ne uklapaju u savremene standarde jer ne dozvoljavaju dobru ventilaciju ili ergonomski položaj tela.

Izbor koji najviše odgovara kao osnova kreveta su fleksibilne letvice ukrojene u drveni ram koji se može montirati na svaki krevet.

Šta je to što čini drvene letvice najboljim izborom?

Drvene letvice omogućavaju konstantnu ventilaciju dušeka, evaporaciju vlage i produžavaju životni vek vašeg dušeka. U isto vreme omogućavaju pravilan položaj tela i obezbeđuju potporu donjem delu leđa i lumbalnom pojasu. Upotreba letvičaste osnove kreveta je obavezna kada koristite Dormeo dušeke!

Postoje razne letvičaste osnove koje se nude na tržištu. Korisničko uputstvo će vam pomoći da izaberete onu koja će najviše odgovarati Vama i Vašim najmilijima.

Koje su osobine dobre letvičaste osnove?

Dobra letvičasta osnova za krevet obezbeđuje veću udobnost, dodatnu fleksibilnost i ergonomski položaj tela tokom sna:

  • Osnova kreveta mora obezbeđivati dobru ventilaciju i evaporaciju vlage. Ovo produžava životni vek vašeg dušeka,
  • Najbolje je kada je sastavljena od fleksibilnih drvenih letvica jer one omogućavaju jednaku raspodelu težine i na taj način kreiraju optimalan položaj pri spavanju.
  • Neke od najboljih letvičastih osnova poseduju opciju podešavanja tvrdoće u lumbalnom delu i čak omogućavaju izdizanje naslona glave i donjeg dela nogu.

Razmislite o tome šta Vam je potrebno za san pre kupovine. Vodite se sledećim pitanjima:

  • Koliko imate godina? Što ste stariji treba Vam bolja potpora u lumbalnom delu.
  • Da li imate specifične problem sa kičmom? Moguće rešenje je osnova sastavljena iz više različitih zona, sa mogućnošću podešavanja tvrdoće.
  • Da li vam noge često otiču? Odlučite se za osnovu kod koje je moguće podešavanje dela kreveta gde se nalaze stopala.
  • Da li volite da čitate ili doručkujete u krevetu? Izaberite osnovu kreveta sa podesivim naslonom za glavu. Isto se preporučuje i za nepokretne osobe i bolesnike vezane za krevet.
  • Da li Vam je potreban dušek sa visokom nivom prilagođavanja koji se prilagođava specijalnim potrebama Vašeg tela? Odlučite se za dušek sa podesivim naslonom za glavu i noge sa raznim dodacima za ergonomski položaj tela.

U Dormeu smo Vam pripremili veliki izbor klasičnih i specijalnih letvičastih osnova koje će ispuniti sve Vaše zahteve i zahteve Vašeg dušeka. Sve letvice su fleksibilne i ukrojene u drveni okvir, imaju isti kapacitet nosivosti (120-130 kg kod osnova za krevet širine 80-120cm) i obezbeđuju konstantnu ventilaciju dušeka. Sve lestvice imaju dvogodišnju garanciju i LGA sertifikate koji potvrđuju da se u proizvodnji osnove za krevet koriste materijali nepkodljivi po životnu sredinu.

Ukoliko letvičasta osnova za krevet ne ispuni Vaša očekivanja možete je vratiti u roku od 15 dana od dana kupovine i mi ćemo Vam vratiti Vaš novac.

Letvičasta osnova sa podesivom tvrdoćom u lumbalnom delu

Sve Dormeo letvičaste osnove osim gore pomenute imaju mogućnost podešavanja tvrdoće u lumbalnom delu ili donjem delu kičme. Razlikuju se u broju letvica koje su opremljene specijalnim diskovima sa pomeranje. Što je veći broj ovih diskova to je preciznije podešavanje čvrstine. Kada se diskovi razdvoje dušek je tvrđi i obrnuto.

Letvičasta osnova za krevet sa 4 diska

Letvičasta osnova za krevet sa 4 diska koji se pomeraju je idealna za one koji (s vremena na vreme) žele da njihov dušek bude malo tvrđi u lumbalnom delu:

  • Clipflex je letvičasta osnova za krevet sastavljena od 28 letvica prilagođenih ljudima koji žive savremenim tempom. Uz dodatak 4 pokretna diska u lumbalnom delu, sadrži i 3 zone koje garantuju maksimalnu prilagođenost celom telu. Posebno je popularan kod sportista i aktivnih osoba.
Letvičasta osnova kreveta sa 5 pokretnih diskova

Letvičasta osnova sa 5 pomerivih diskova omogućava podešavanje tvrdoće niže u repnom delu i preporučuje se visokim ljudima, za koje 4 diska nisu dovoljna da pokriju ceo donji deo leđa.

Compactflex je nova standardna letvičasta osnova za krevet sa 28 fleksibilnih letvica i 5 pomerajućih diskova na gornjem centralnom delu. Razlikuje se i po tome što ima tri zone koje obezbeđuju maksimalnu prilagođenost celom telu. Posebno je popularna kod sportista i fizički aktivnih osoba.

Dimenzije i izbor odgovarajuće osnove za vaš krevet

Dormeo letvičaste osnove su dostupne u svim standardnim i nestandardnim dimenzijama. Moramo napomenuti da se stvarna veličina letvičaste osnove za krevet pomalo razlikuje. Sve Dormeo letvičaste osnove za krevet su napravljene u skladu sa dimenzijama rama za krevet sa tolerancijom tako da se mogu lako montirati na već postojeći ram za krevet.

Ovo znači da su letvice obično 1 cm kraće u širinu (0.5 cm sa svake strane) i 4 cm kraće u dužinu (toje 2 cm sa svake strane - uzglavlju i podnožju) u poređenju sa standardnim (pravim) dimenzijama:

Za upotrebu kod Francuskog (duplog ) kreveta preporučujemo vam kupovinu dve odvojene letvičaste osnove za krevet jer jedna osnova ne može garantovati sve dobrobiti koje letvice donose. Iz tog razloga, najšira letvičasta osnova u ponudi je dimenzija 140 x 200 cm.

Sve Dormeo letvičaste osnove možete pogledati i ovde gde vam je dostupan detaljan opis svakog proizvoda.

Da li želite da kupite novi dušek ali ne znate koji? Pogledajte ovde naš Vodič za Kupovinu: Kako izabrati odgovarajući dušek? Za pomoć u izboru odgovarajuće vrste jastuka nemojte propustiti naš vodič za kupovinu: Kako izabrati odgovarajući jastuk.

Za savršen izgled spavaće sobe i da bi kreirali prijatnu sredinu za san, pozivamo vas da takođe pogledate i našu ponudu ćebadi, prekrivača i krevetnine. I nemojte prevideti našu modernu, atraktivnu posteljinu koja će zasigurno impresionirati i najzahtevnije kupce!

Ukoliko i dalje imate pitanja, pozivamo vas da pozovete naš Dormeo Centar za Kupce na besplatan broj 021 489 26 50 i mi ćemo biti srećni da vam pomognemo u odabiru pri kupovini proizvoda koji je savršen za vas!