Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

12 pravila za odabir dušeka

Dušek  mora pružiti dovoljno podrške Vašoj kičmi kako bi Vaše telo bilo u najprirodnijem položaju. Samo na ovaj način će Vas sačuvati od bolova u leđima i zglobovima. Trebao bi da smanji napetost u celom telu.

  • Ukoliko imate bilo kakvih problema sa kičmom, odlučite se za tvrd materijal poput lateksa.
  • Ukoliko nemate nikakvih problema sa kičmom ili vratom do sada, odaberite dušek napravljen od memorijske pene. Ovo će sprečiti probleme koji bi se mogli javiti u budućnosti zbog lošeg dušeka.

2. Da li se dušek prilagođava obliku Vašeg tela i Vašoj telesnoj težini (tj. da li je anatomski i ortopedski)?

Za dobar noćni san, potreban Vam je dušek koji pruža adekvatnu podršku Vašem telu i koji ga opušta kao i Vašu kičmu. To znači da se dušek prilagođava savšreno svakom delu Vašeg tela i dozvoljava Vam da uživate u dužem i dubljem snu bez bacakanja i okretanja.

3. Zašto je dušek koji je isuviše tvrd ili isuviše mek nepodoban?

  • Ukoliko je dušek pretvrd, Vašem telu će pružiti podršku samo u nekoliko zona.
  • Ukoliko je dušek premek, Vašem telu neće pružiti dovoljnu podršku ili će možda pružiti podršku u pogrešnim zonama.

Podršku morate uglavnom osetiti u zonama donjih leđa, ramena i vrata. Neophodno je da težina tela bude ravnomerno raspoređena preko cele površine dušeka. Na ovaj način, kičma će biti u pravilnom položaju i osećaćete se prijatno kada legnete. Na većini dušeka, telesna težina je skoncentrisana samo u jednoj tačci – na guzovima.

4. Da li je dušek anti-alergijski (da li Vas štiti od grinja, buđi i bakterija)?

Broj pacijenata koji pate od alergija se stalno povećava. Jedan od najčešćih uzroka alergija su nesumnjivo grinje koje se nakupljaju u konvencionalnim dušecima.
Istraživanja su pokazala da u krevetu, koji je star u proseku dve godine, približno postoji dva miliona živih i mrtvih grinja, koje se pretvaraju u oblak nevidljive prašine kada se okrećemo i bacakamo. Neophodno je odabrati dušek koji će Vas štiti od alergija i od bakterija.

5. Da li je dušek prozračan (da li dozvoljava vazduhu i toploti da cirkulišu)?

Bitno je da materijal unutar dušeka efikasno reguliše vlagu i toplotu. Vlaga se ne sme zadržavati unutar dušeka i istovremeno on mora biti topao. Telo koje leži na mokrom i hladnom dušeku mora sagorevati više energije kako bi se ugrejalo što uzrokuje poremećaje spavanja.

6. Je li dušek udoban?

Dušek na kom spavate bi trebao biti udoban. To znači da bi trebalo da se osećate dobro na njemu. Međutim, takođe se morate dobro odmoriti i prikupiti novu energiju na dušeku. Kvalitet sna zavisi uveliko od strukture dušeka i korišćenih materijala.

7. Da li je Vaš dušek opremljen sa zaštitom od nakupljanja prašine?

Trebalo bi da odaberete dušek koji će Vas štiti od prašine, nakupljanja koji je uzrokovan statičkim elektricitetom. Elektromagnetni smog stvaraju razni objekti koji emituju elektromagnetne talase: televizijski signal, radio signal, električne instalacije i priključci. Tekstili tkani sa ugljeničnim vlaknima sprečavaju prodor elektromagnetnog zračenja kroz tekstile.

8. Je li dušek ekološki podoban (da li je napravljen od materijala koji su podobni za prirodu i korisnike)?

Nažalost, razvoj naprednih materijala povećava zagađenje prirodne sredine. On povećava proizvodnju supstanci koje imaju štetan uticaj na ljudsko zdravlje. Vodite računa da je dušek napravljen u saglasnosti sa ekološkim propisima koji se koriste u industriji tekstila.

9. Nudi li Vaš prodavac višegodišnju garanciju koja se ne odnosi samo na pokrov već takođe i na unutrašnjost dušeka?

Pružajući garanciju na unutrašnjost dušeka, prodavac se obavezuje da zameni proizvod sa novim u slučaju bilo kakvih problema. 10 godina ili više je vrlo mnogo vremena. Prodavac mora imati zaista dobar razlog da bi dao takvu garanciju. To svedoči o najvišem kvalitetu proizvoda.

10. Da li dušek nudi najbolje u svom cenovnom rangu?

Pre nego što odlučite da ga kupite, prepoznajte prednosti odabranog dušeka i uporedite ga sa dušecima iste klase drugih proizvođača. Možda čete otkriti da možete da kupite mnogo bolji dušek po istoj ceni.

Dormeo je dugo tragao kako bi našao optimalan balans između cene i kvaliteta dušeka. To znači da mi nudimo visokokvalitetne dušeke po atraktivnim cenama. Dormeo dušeci imaju sve prednosti koje mnogi drugi (i skuplji) dušeci nemaju.

11. Možete li vratiti dušek bez naknade ukoliko niste zadovoljni sa njime?

Širok spektar proizvoda na tržištu bi mogao biti uzrok Vaše kupovine dušeka koji Vam ne pruža željeni komfor. Stoga, izuzetno je bitno da Vam prodavac pruži određeno vreme tokom kog ćete biti u mogućnosti da besplatno probate dušek. To znači da dušek možete koristiti nekoliko dana i ukoliko niste zadovoljni sa njime, možete ga vratiti besplatno i bez pružanja bilo kakvog objašnjenja.

12. Pruža li prodavac razumne usluge (uslugu i savete tokom i posle kupovine)? D

Kupite dušek tako gde Vam prodavac takođe pruža i dobre usluge – jednostavan način poručivanja, mogućnosti plaćanja po Vašem izboru, ličnu dostavu, višegodišnju garanciju, mogućnost vraćanja proizvoda i savet.