BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Mus od čokolade

Čokoladni mus je klasičan francuski desert od tamne čokolade, jaja, šećera i šlaga, idealna i lagana poslastica za nastupajuće letnje dane...

Osetite ukus Francuske

Čokoladni mus je klasičan francuski desert od tamne čokolade, jaja, šećera i šlaga.

Kod pripreme je najvažnije strpljenje, a za puniji ukus i bolju konzistenciju preporučujemo korišćenje čokolade s visokim udelom kakaa. Osnovni recept uvek možete dodatno obogatiti i upotpuniti aromama ruma, konjaka, likera od narandže ili kafe.

Sastojci:

  • 200 g čokolade (sa najmanje 70% kakaa)
  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 125 ml slatke pavlake

Priprema:

  1. Čokoladu iseći na komadiće i otopiti na pari.
  2. Odvojiti belance od žumanaca. Od belanca ulupati čvrst sneg i postupno dodajte 100 g šećera.
  3. Slatku pavlaku istući u šlag.
  4. Na pari izmiksati žumance, 2 kašike vruće vode i 50 g šećera dok se ne dobije čvrsta masa u koju se postupno dodaju otopljena čokolada (i eventualni dodaci ukusu), zatim dodajte šlag i na kraju sneg.
  5. Mus potom mora 4-5 sati da odstoji u frižideru.
  6. Za dekoraciju se preporučuju komadići tamne i bele čokolade ili listići mente.

Prijatno :)