BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

15 koje možete raditi kod kuće ovih dana

Ostajete kod kuće? Vrlo mudro sa obzirom da je to jedna od najefikasnijih stvari koja Vam može pomoći da sprečite širenje novog virusa. Ali problem je što će Vam vrlo brzo i tek tako postati dosadno. Dakle, šta možete da uradite i kako možete da sebe zabavite u ovim neobičnim i prilično teskobnim vremenima? Imamo 15 sjajnih ideja koje će Vam pomoći da prekratite vreme.

1: Odmorite se

Većina nas se uvek žali kako nema dovoljno vremena. Toliko stvari se dešava, toliko toga imamo na tanjiru, tempo je sulud i ponekad prežestok. Pa to što smo primorani da ostanemo kod kuće danima ili možda i nedeljama, takođe je prilika da se konačno isključimo iz ludog tempa svakodnevnice i da odmorimo. Da li se sećate kako ste se uvek radovali vikendu ili odmoru? Znamo, stvari su sada dručagije i svi smo pomalo zabrinuti oko toga šta će se desiti – ali to ne znači da se ne možete potruditi da izdvojite nekoliko dana za opuštanje i odmor.

2: Organizujte filmski maraton

Koliko vremena imate normalnim danima da gledate TV? Ne baš mnogo, zar ne? I koliko serija i filmova već jako dugo želite da pogledate, ali nikada niste pronašli priliku? Sada je prilika da uradite baš to. Napravite kokice ili tople sendviče, smestite se komforno na kauč u društvu porodice i posvetite se filmskom maratonu. Mnogi TV i VOD operateri nude besplatno dodatne programe svojim pretplatnicima, pa Vam sigurno neće ponestati izbora.

3: Vodite ljubav

Jeste li sami kući sa partnerom(kom)? Onda bi to mogla biti savršena prilika da provedete dan (ili nedelju) u krevetu, da se ponovo povežete i ponovo rasplamsate strast vaše veze. Kada ste poslednji put imali vremena za to? I kada ste poslednji put imali svo vreme sveta da se usredsredite jedno na drugi i predate strasnim trenucima? Iskoristite ovo vreme da razvijate vaš odnos!

4: Posvetite se novom hobiju

Jeste li razmišljali o novom (ili starom) hobiju već neko vreme, ali jednostavno ne nalazite vremena za njega? Je li Vam oprema za slikanje usamljena u ormaru, da li je Vašoj kameri dosadno na polici i da li Vaša mašina za šivenje skuplja prašinu negde u domu? Možda je vreme da se to promeni. Izgleda da imate mnogo vremena na raspolaganju kako biste obnovili znanje, ponovo otkrili svoju strast prema hobiju i ko zna – možda shvatite i da ste prirodni talenat za nešto! Možda se po okončanju epidemije ne vratite na staro radno mesto, već započnete i samo privatan posao.

5: Obrazujte se

Internet današnjice nudi mnoge mogućnosti da se ubije podosta vremena, ali takođe i mnogo prilika za obrazovanje. Ovih dana, praktično možete bilo šta naučiti onlajn, a sa obzirom da imate mnogo vremena pred sobom, ovo je savršen trenutak da se stekne novo znanje. Naučite novi jezik, postanite bolji po pitanju profesije ili uronite u temu koja Vas zanima već neko vreme, ali za nju nikada niste našli isto.

6: Temeljno spremite dom

Proleće je doba za prolećno spremanje – obično se trudimo da ga izbegnemo, ali ove godine, zaista imamo dosta vremena, pa hajde da se bacimo na posao. Zajedno sa porodicom možete temeljno očistiti stan ili kuću – te kada se stvari vrate u normalu, svoje vreme možete posvetiti mnogo prijatnijim stvarima, a i uživati u blistavo čistom domu.

7: Završite diplomski/master/doktorski rad

Ukoliko ste među onima koji su već godinama pred sticanjem diplome/mastera/doktoriranjem, javite se. Definitivno niste sami. Pa, sada je savršena prilika da ovo završite jednom za svagda. Biblioteke možda jesu zatvorene, ali mnogo materijala i izvora možete naći onlajn, da ne pominjemo činjenicu da ga verovatno na pretek imate i kod kuće. Posvetite se poslu i za nekoliko nedelja od sada kada ćemo konačno moći da izađemo napolje, moći ćete da predate svoj rad i osećaćete se fantastično.

8: Naspavajte se

Ovo je jedna od najboljih ideja za ovo vreme: naspavajte se! Verovatno nemate dovoljno vremena za spavanje u uobičajenim okolnistima, te je ovo sjajna prilika da se zaista malo naspavate. Dobar san je takođe dobar za imuniteti i popravljanje raspoloženja, te je sjajna investicija u Vaše fizičko i psihološko zdravlje.

9: Postanite vrhunski kuvar

Da li Vam je dosadilo da uvek istu stvar imate za ručak iznova i iznova, ali da nikada nemate vremena da eksperimentišete u kuhinji i isprobate nešto novo? Sada je vreme da to probate! Jedino povedite računa da ne preterate sa eksperimentima, jer bi stvarno bila velika šteta da bacate hranu, naročito u ovakvim vremenima. Vaša porodica će sigurno voleti Vaše ukusne projekte i bićete vrlo ponosni na sebe kada prirpemite novo kulinarsko remek-delo.

10: Vežbajte

Da li se uvek žalite kako nemate dovoljno vremena za fizičku aktivnost? Pa, to je jedan izgovor koji više nemate! Vreme je sve što imate u ovom trenutku, te se bacite na vežbe i ne posustajte. Ukolikoa imate baštu ili neki komad prirode u blizni, takođe možete vežbati i na otvorenom, ali ukoliko nemate, internet nudi mnogo načina za vežbanje kod kuće.

11: Spa tretman kod kuće

Uživajte u dugoj, toplo kupki, sredite nokte, obojite kosu i počastite svoje lice sa nekom maskom. Sve to u komforu Vašeg sopstvenog kupatila! Kada ste poslednji put imali vremena za to? Spa tretman će Vam pomoći da se opustite i da uradite nešto lepo za sebe, pa je definitivno dobra ideja.

12: Ponovo se povežite sa davno izgubljenim prijateljima

Svakodnevni tempo je prilično naporan u savremenom svetu, pa nema mnogo vremena za druženje sa svim prijateljima. Obično odnose fokusiramo na odnose sa onima koji su nam najbliži poput porodice nekoliko zaista bliskih ljudi, a za sve ostale ne nalazimo vreme. Sada kada morate da ostanete kod kuće, ponovo se povežite sa nekima. Prisetite se prijatelja iz škole, bivših kolega i svih ostalih sa kojima ste nekad bili bliski i koji zato imaju još uvek posebno mesto u Vašem srcu te stupite ponovo u kontakt sa njima, nazovite ih ili im pošaljite poruku.

13: Planirajte buduće avanture

Nesigurno i teško vreme, ali činjenica je da ono neće trajati zauvek i da će se stvari vratiti na staro – i potom ćete imati priliku da se posvetite nekim malo prijatnijim stvarima. To znači da možete provoditi vreme razmišljajući o svemu što ćete ponovo raditi čim to bude moguće. Želite li da pođete na neko duže putovanje? Počnite ga planirati. Želite da radite nešto drugo? Počnite da istražujete onlajn – plan će Vam biti potreban vrlo brzo.

14: Rešite se otpada

Svi imamo ormare prepune višaka koji nam nisu potrebni, ali od kojih nikako ne možemo da se odvojimo – ili jednostavno ne nalazimo vremena da bismo to uradili. Sada je vreme da Vaš stan ili kući oslobodite stvari koje ih čine prenatrpanim i da se postarate da Vam dom bude prostraniji i prijatniji za boravak.

15: Prisetite se mnogo toga pomoću starih fotografija

Kada ste poslednji put pogledali stare porodične fotografije i prisetili se detinjstva? Verovatno pre nekoliko godina. Sada je vreme da izvučete te stare fotografije i podsetite sebe svega što ste doživeli u životu – mnogi od događaja će verovatno izvući osmeh Vašem licu.