Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Kako izabrati odgovarajući dušek?

Da li ste ikada razmišljali o tome koliko vremena provodite u krevetu? Da li bi ste poverovali da je to skoro 1/3 vašeg životnog veka! Samim tim, složićete se, veoma je bitno da provedete ovo vreme spavajući na udobnom dušeku visokog kvaliteta.

Da li ste ikada razmišljali o tome koliko vremena provodite u krevetu? Da li bi ste poverovali da je to skoro 1/3 vašeg životnog veka! Samim tim, složićete se, veoma je bitno da provedete ovo vreme spavajući na udobnom dušeku visokog kvaliteta.

Šta čini dušek kvalitetnim?

Kako smo u toku dana izloženi raznim stresovima i naporima od velike je važnosti da se naše telo preko noći opusti i regeneriše. Ovo je moguće postići samo na dušeku koji se:

 • savršeno prilagođava Vašem obliku tela,
 • obezbeđuje potporu tačno na onim mestima gde je Vašem telu to potrebno,
 • izbegava vršenje dodatnog pritiska na kontaktne tačke,
 • dobro diše i provodi vlagu koju stvara telo,
 • pruža zaštitu od grinja,
 • uopšteno - pruža maksimalnu udobnost i zadovoljstvo.

Šta ukoliko je dušek lošeg kvaliteta ili suviše star?

U ovakvoj situaciji, eventualno može doći do sledećih problema:

 • nesanice,
 • nervoze,
 • manjka koncentracije,
 • okretanja i prevrtanja u krevetu,
 • bola u donjem delu kičme, leđima i u vratu,
 • na vašem licu će se videti nedostatak sna,
 • stvoriće se bore oko vaših očiju,
 • ujutru nećete biti sveži već umorini i iscrpljeni.

Ukratko ukoliko slabo spavate ceo dan će se videti rezultati toga. Obično, nemoguće je vikendom nadoknaditi nedostatak sna tokom nedelje.

Nakon određenog vremenskog perioda bez kvalitetnog sna mogu se pojaviti sledeći problemi:

 • smanjena produktivnost i problem na poslu kao posledica toga,
 • nekvalitetno slobodno vreme provedeno sa porodicom i prijateljima,
 • opšta bezvoljnost,
 • poteškoće u obavljanju životnih aktivnosti,
 • gojaznost i ubrzano starenje,
 • dugoročno, javlja se osećaj opšteg nezadovoljstva i manjak životne radosti.

Da li ste bili svesni navedenog?

Ukoliko prepoznajete sebe u gore navedenom onda ste verovatno izabrali pogrešan dušek, ili je vaš dušek suviše star i potrebno ga je zameniti. Pogledajte po čemu se razlikuju dobar i loš dušek.

Šta moramo uzeti u obzir kada biramo novi dušek

Izbor novog dušeka nije tako jednostavna odluka. Danas, kada se na tržištu može naći širok izbor i najrazličitije ponude (od najsavremenijih dušeka, vodenih kreveta, dušeka pravljenih od procesuiranih pena i lateksa), čije cene variraju (i nisu uvek merilo kvaliteta).

Pre kupovine dušeka mi vam preporučujemo da proverite da li je Vaš odgovor na pitanja koja slede 'DA'.

1. Da li dušek pravilno podupire Vašu kičmu i druge delove tela?

Dobar dušek nudi zaštitu od nastanka problema sa kičmom: posebno u vratu i lumbalnom delu. Trebalo bi da sprečava bol i napetost u celom telu.

Kada birate dušek vodite računa o materijalima od kojih je napravljen, da su dovoljno elastični da se prilagode Vašoj kičmi i telu i da ih podrže u pravilnom ergonomskom položaju.

Pažljivo birani materijali koji se nalaze u Dormeo dušecima podupiru Vaše telo i obezbeđuju mu pravilan položaj i sprečavaju nastanak bola u leđima, vratu i kukovima. Možete birati među brojnim kombinacijama tvrđih i mekših materijala, da bi obezbedili dušek koji na pravi način podržava zdrav položaj tokom sna.

2. Da li se dušek u potpunosti prilagođava obliku i težini vašeg tela (da li je anatomski ili ortpedski)?

Za dobro prospavanu noć potreban nam je dušek koji nas pravilno podupire i na taj način umanjuje pritisak na mišiće i kičmu. Ovo znači da dušek mora biti u stanju da se prilagodi svakom delu Vašeg tela, i na taj način vam omogući kvalitetniji san jer se nećete okretati u potrazi za udobnim položajem. Dobar dušek se brine da pritisak bude jednako raspoređen duž celog vašeg tela.

Dormeo dušeci su ekstremno udobni i krojeni da zadovolje potrebe modernog čoveka. Jezgra dušeka su napravljena od najfinijih materijala koji se u potpunosti prilagođavaju Vašem telu tokom sna tako da ne vrše pritisak na njega.

3. Da li je dušek hipoalergijski (da li štiti od grinja, gljivica i bakterija)?

Broj ljudi koji obolevaju od alergija je u stalnom porastu. Jedna od najčešćih uzroka alergija u našim domovima su bez sumnje grinje.

Glavna lokacija grinja u našim domovima su dušeci jer nude savršene uslove za razmnožavanje: toplotu, vlagu i hranu.

Istraživanje je pokazalo da prosečan dušek star 2 godine sadrži oko 2 miliona grinja, živih i mrtvih. Svaki put kada se okrenete u krevetu stvarate nevidljivi oblak prašine koji uzrokuje alergijske simptome (zapušen nos, kijanje, suzne oči, itd.). Treba da izaberete dušek koji ima odgovarajuću zaštitu.

Dormeo dušeci štite Vaše zdravlje od grinja, bakterija i gljivica jer svi omotači dušeka imaju sistem zaštite od njih. Ova globalno priznata procedura štiti tkaninu od grinja,bakterija i gljivica. Dormeo dušeci se zato posebno preporučuju astmatičarima i onima koji pate od alergija.

Da li dušek ima dobru ventilaciju koja garantuje sjajno strujanje toplote i vazduha?

Naša tela otpuštaju mnogo vlage dok spavamo zato je izuzetno bitno da naši dušeci regulišu toplotu i vlagu. Jezgro dušeka mora biti sposobno da obezbedi maksimalnu količinu cirkulacije vazduha u cilju kontrole vlage. Našim telima je potrebna dodatna energija da bi ostali topli na hladnom i vlažnom dušeku. Rezultat ovoga je loš san.

Dobra provetrenost je osnova dobrog sna i dugog životnog veka trajanja dušeka. Razni materijali koji se koriste u proizvodnji Dormeo dušeka su izuzetno prozračni i dobro dišu. Ecocell®, Talalay, Ultralatex … svi imaju jedinstvena ćelijska svojstva koja dozvoljavaju slobodnu cirkulaciju vazduha i uklanjaju višak vlage. Zato, vaš dušek ostaje suv, i dozvoljava vam da utonete u svež dušek svake noći.

Upotreba letvičastih osnova za krevet je obavezna za dobru provetrenost dušeka i lakšu evaporaciju vlage koja se nakuplja tokom noći.

5. Da li je dušek zaštićen od prašine i nakupljanja statičkog elektriciteta?

Kada biramo dušek moramo da vodimo računa i o tome da li nas štiti od nagomilavanja prašine zbog nakupljanja statičkog elektriciteta. Elektromagnetni smog je uzrokovan raznim objektima koji emituju elektromagnetne talase: televizija, radio, strujni kablovi, električne utičnice. Tkanine, sa utkanim karbonskim vlaknima sprečavaju prodiranje elektromagnetnih talasa.

Omotači većine Dormeo dušeka su protkani karbonskim vlaknima (Resistat®) i na taj način sprečavaju nakupljanje statičkog elektriciteta. Resistat® sprečava neprijatne iskrice koje uzrokuje statički elektricitet i zaustavlja nagomilavanje prašine i u isto vreme štiti i od grinja.

6. Da li je dušek bezbedan za životnu sredinu (napravljen od materijala koji su bezbedni za čoveka i njegovu okolinu)?

Razvoj novih materijala je dodatno opteretio okruženje jer se u procesu njihovog nastanka otpuštaju razne supstance koje mogu imati štetne efekte za čoveka. Zato pri izboru dušeka bitno je obratiti pažnju na to da li su proizvedeni u skladu sa ekološkim standardima.

Dormeo dušeci su napravljeni od tehnološki naprednih materijala, bezbedni su za životnu sredinu i podležu reciklaži. Mi neprestano i naučno unapređujemo naše materijale tako da naši proizvodi i proces proizvodnje brinu o čistijoj budućnosti naše planete. Svi naši dušeci imaju Oeko-Tex® etiketu koja garantuje da su proizvedeni u saglasnosti sa najstrožijim standardima za tekstile.

7. Da li prodavac nudi višegodišnju garanciju na dušek (onu koja uključuje i garanciju na jezgro dušeka, a ne samo omotač)?

Garancija na jezgro dušeka Vam daje sigurnost da je prodavac u obavezi da zameni dušek ukoliko on ima neku grešku u svom jezgru. Kako je 10 godina veoma dugačak period, prodavac mora imati jak dokaz da je proizvod koji prodaje takvog kvaliteta da može da ponudi takvu garanciju. Takva garancija je naravno dokaz vrhunskog proizvoda.

Svi Dormeo dušeci imaju dugogodišnju garanciju koja se odnosi na jezgro, a ne samo na omotač. Moguće je dobiti garanciju na 6, 12 ili 15 godina na jezgro Vašeg dušeka u zavisnosti od tipa: garancija na omotač dušeka je jedna godina. Ukoliko primetite neželjene promene tokom ovog perioda garancije naši savetnici će Vam pomoći u rešavanju problema ili zameni dušeka novim ukoliko je to potrebno

8. Da li dušek nudi najbolju vrednost u svojoj klasi za tu cenu?

Pre nego što se odlučite za dušek, saznajte koje su njegove karakteristike i uporedite ga sa drugim dušecima iste klase. Primetićete da dušeci sa sličnim karakteristikama mogu imati značajno različite cene, od prodavca do prodavca i u zavisnosti od brenda, koji nije striktno vezan za cenu.

U Dormeu smo uvek imali za cilj da uspostavimo dobru vezu između kvaliteta i cene naših dušeka. Ovo znači da nudimo, po povoljnoj ceni, revolucionarne dušeke vrhunskog kvaliteta sa brojnim superiornim karakteristikama koje mnogi drugi (skuplji) dušeci na tržištu nemaju.

9. Da li možete vratiti dušek bez naknade ukoliko vam ne odgovara?

Lako se može desiti da izaberete i kupite dušek dostupan na vašem tržištu i zatim shvatite da nije zadovoljio vaše potrebe za udobnošću. Zato, posebno je bitno da svi prodavci nude besplatan probni period uz dušek koji prodaju. Ovo znači da bi trebalo da ste u mogućnosti da vratite dušek bez dodatnih objašnjenja ako vam se učini neodgovarajućem tokom ovog probnog perioda.

Mi u Dormeu nudimo mogućnost neometane upotrebe dušeka na probni period od 30 dana. Ukoliko Dormeo dušek ne ispuni vaša očekivanja možete ga vratiti: mi ćemo Vam vratiti Vaš novac, bez dodatnih objašnjenja. (Ne odnosi se na dušeke pravljene po narudžbi)

10. Da li vam prodavac nudi punu uslugu – pomoć i savet?

Pravi izbor, dostava, uslovi plaćanja, uslovi povraćaja proizvoda…sve ovo može iskustvo kupovine novog dušeka da pretvori u noćnu moru ako nemate odgovarajući nivo dostupne usluge kada kupujete dušek.

Kupujte tamo gde prodavac nudi punu uslugu uz proizvod: jednostavna procedura naručivanja proizvoda, uslovi plaćanja koji odgovaraju kupcu, lična dostava, odgovarajući uslovi povraćaja proizvoda, kao i dostupna pomoć i saveti.

Mi u Dormeu cenimo naše kupce i želimo da budu zadovoljni. Dušeci mogu da se plaćaju u ratama, dostavljamo ih kući i postavljamo na osnovu kreveta, dolazimo po njih i odnosimo ih besplatno ako kupac nije zadovoljan. Odgovorićemo na sva Vaša pitanja i ponuditi savet na našem besplatnom broju 021 489 26 50. Zadovoljstvo nam je da vam pomognemo.