Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Kako da brinete o svom dušeku

Kao što brinemo i održavamo svoj stan, vozilo, odeću i našem dušeku je potrebna odgovarajuća briga. Ukoliko zaboravite na njega, i zaboravite da mu posvetite pažnju, lako se može desiti da dušek izgubi svoje pozitivne kvalitete. Zato, koji je najbolji način da vodite računa o svom dušeku i da ga očuvate? Pogledajte ovih 10 uputstava za održavanje dušeka.

Kao što brinemo i održavamo svoj stan, vozilo, odeću i našem dušeku je potrebna odgovarajuća briga. Ukoliko zaboravite na njega, i zaboravite da mu posvetite pažnju, lako se može desiti da dušek izgubi svoje pozitivne kvalitete. Zato, koji je najbolji način da vodite računa o svom dušeku i da ga očuvate?

Pogledajte ovih 10 uputstava za održavanje dušeka:

1. Pre upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo proizvođača

Ukoliko se pridržavate uputstava i preporuka proizvođača, osiguraćete najbolju brigu za svoj dušek i spavati na njemu udobno mnogo, mnogo godina.

2. Vodite računa da su letvičasta osnova kreveta i dušek pravilno postavljeni

Vodite računa da su letvičasta osnova kreveta i dušek pravilno postavljeni. Nepravilno postavljena osnova može oštetiti Vaš dušek. Ukoliko se brinete da nećete znati kako da postavite i sklopite dušek ili osnovu, potražite pomoć našeg stručnog osoblja.

3. Nemojte uklanjati etiketu

Informacije na etiketi mogu biti vrlo korisne. Etiketa je jedna od identifikacionih karakterisitka dušeka koja se koristi kao sredstvao garancije, i zato je ostavite na dušeku.

4. Koristite odgovarajuću osnovu kreveta – letvičastu osnovu

Izbegavajte postavljanje dušeka na krevete sa metalnom osnovom, širokim letvama, i ravnim uniformnim površinama. Ove osnove nisu odgovarajuće jer mogu izazvati zadržavanje vlage, što dovodi do stvaranja buđi. Dormeo dušeke uvek koristite na drvenoj letvičastoj osnovi kako bi vazduh mogao kontinualno da cirkuliše oko dušeka i održava ga dobro provetrenim. Mi vam preporučujemo da koristite Dormeo letvičaste osnove za svoj dušek.

5. Koristite zaštitu za dušek

Prekrivač za dušek visokog kvaliteta, koji može da se pere je sjajan način da osiguirate pravilnu higijenu i produžite životni vek svog dušeka. Prekrivač štiti dušek od prljavštine, alergena i vlage. Mi vam preporučujemo Dormeo prekrivač za krevet: dostupni su pamučni, vodootporni i hipoalergijski prekrivači.

6. Rotirajte dušek

S vremena na vreme, pogotovo prvih 6 meseci upotrebe rotirajte dušek tako da se deo gde Vam se nalazi glava okrene dole gde su stopala. Mi u Dormeu preporučujemo i da povremeno postavite svoj dušek vertikalno jer ovo omogućava optimalnu stabilizaciju punjenja.

7. Obezbedite adekvatnu ventilaciju u spavaćoj sobi i oko dušeka

Preporučuje se da provetravate spavaću sobu i dušek svake nedelje (poželjno je svakog dana). Kada provetravate dušek, uklonite posteljinu. Ovo će sprečiti nakupljanje vlage i neprijatnih mirisa ili čak buđi.

8. Nemojte koristiti tečne supstance da bi čistili dušek

Ukoliko budete koristili tečna sredstva za čišćenje ili peglu, možete oštetiti tkaninu vašeg dušeka. Isto se odnosi i na agresivne hemikalije. Najbolje je usisati ga s vremena na vreme običnim usisivačem (bez vode).

9. Dušek nije trambolina

Nemojte dozvoljavati deci da skaču na vašem dušeku. Iako su Dormeo dušeci napravljeni od dugotrajnih materijala, skakanje i igranje na njima ih može oštetiti, ili čak polomiti letvice na osnovi kreveta.

10. Nemojte nikada savijati dušek

Nemojte nikada savijati dušek kada želite da ga pomerite ili očistite, jer ovo može prouzrokovati ozbiljnu štetu. Šta više, nemojte sedeti na ivicama kreveta radije sedite u sredinu.