Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Izbor odgovarajućeg dušeka

Oko 40% ljudi sa svih strana sveta se suočava sa bolom u leđima svake godine.

Ukoliko ste jedan od njih, izbor odgovarajućeg dušeka će igrati presudnu ulogu u rešavanju Vaših problema ili lišavanja bola. Evo nekih sjajnih saveta kako bismo Vam pomogli da odaberete pravi dušek:

  • Ne kupujte dušek samo zato što Vam prodavac kaže da će biti dobar za Vaša leđa. Bitno je proveriti, da li dušek obezbeđuje vrhunsku podršku telu i morate se uveriti da ste u najprirodnijem položaju tokom spavanja.
  • Nemoguće je naći dušek koji bi mogao da reši sve Vaše probleme sa leđima i kičmom. Iz razloga zato što postoji toliko mnogo problema ove vrste. Stoga morate pažljivo razmotriti koji dušek je pravi za Vas i proveriti da li najviše odgovara Vašim potrebama i da li čini da Vam je udobno najviše što je moguće. Ne donosite odluku samo na osnovu cene, već pokušajte da nađete najprikladnije rešenje za sebe.
  • Ukoliko je dušek tvrd, nije neophodno i da je dobar za Vaša leđa. Morate se uveriti da pruža odgovarajuću podršku lumbalnom delu i pojasu ramena i vrata. U većini slučajeva, dušek označen kao umereni je najbolje rešenje za pravilnu podršku.
  • Kada kupite dušek, postarajte se da takođe odaberete prigodan jastuk, kako bi Vam obezbedio pravilnu podršku za vrat i Vaše telo u pravilnom horizontalnom položaju. Ukoliko je jastuk i prevelik, Vaš vrat je neprirodno savijen napred ili u stranu (u zavisnosti kako spavate), uzrokuje zamor mišića na zadnjoj strani vrata sledećeg jutra, ali može učiniti i da se osećate pospano i umorno.

Nekoliko saveta vezanih za položaj u kom spavate:

  • Odaberite položaj koji Vam pomaže da opustite u najvećoj meri Vašu kičmu.
  • Spavanje na boku je bolje od spavanja na stomaku sa stranom savijenim u stranu.