BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Higijena

na svake 2 godine

promenite svoj jastuk

Više od

12 MILIONA LJUDI

spava na Dormeo jastucima

Kako izabrati savršen jastuk?

Sećate li se kada ste poslednji put zamenili svoj jastuk? Možda je baš sada vreme za kupovinu novog jastuka?

Relaksacija dolazi nakon što se odmorite na udobnom jastuku koji je pružio pravilnu podršku vašoj glavi i vratu. Dormeo vam nudi izbor jastuka koji će odgovarati svim položajima spavanja; na boku, leđima ili na stomaku.

Svi Dormeo jastuci napravljeni su tako da pružaju pravilnu podršku za vreme sna.

 • Jastuk mora držati leđa u ispravnom položaju.

 • Mora se prilagoditi vašem načinu spavanja.

 • Svi naši jastuci su hipoalergijski, jer nam je stalo do vašeg zdravlja.

Odabir jastuka s obzirom na njegov oblik

Klasičan jastuk

Punjenje naših klasičnih jastuka najčešće su poboljšana Wellsleep® ili Tencel® mikrovlakna. Neki od jastuka sadrže vlakna bambusa, vune ili svile. Svim ovim jastucima moguće je prilagoditi visinu, tako da odgovara vašim individualnim potrebama. Jastuci su perivi.

Anatomski jastuk

Ovi Dormeo jastuci načinjeni su većinom od visokoelastičih materijala (memorijske pene). Poseban oblik jastuka i materijali od kojih su načinjeni, osiguravaju odgovarajuću podršku za glavu, vrat i ramena, što može smanjiti pritisak i napetost u tom delu tela. Odmor i opuštanje su lakši ako udobno ležite.

Odaberite jastuk u zavisnosti od načina spavanja

 • Spavanje na leđima

  Svima koji spavaju na leđima potreban je jastuk koji će im pružiti odgovarajuću podršku. Jastuk mora osigurati prirodan oblik kičme, podršku za glavu, vrat i ramena.

 • Spavanje na boku

  Ako spavate na boku važno je da vaša glava ima čvrstu potporu, zato vam je potreban čvršći i viši jastuk, koji će osigurati da telo zadrži svoj prirodan položaj..

 • Spavanje na stomaku

  Ako volite da spavate na stomaku potreban vam je niži i mekši jastuk koji će vašu kičmu držati u pravilnom položaju. Izaberite ravan jastuk sa punjenjem od mikrovlakana koji će se prilagoditi vašoj težini.

 • Spavanje u različitim položajima

  Ako često tokom spavanja menjate položaj, potreban vam je jastuk koji će biti udoban, bez obzira na to da li trenutno spavate na stomaku, boku ili na leđima. Odaberite srednje mek jastuk koji će vam se prilagoditi kako menjate položaj spavanja.

Odaberite odgovarajuće punjenje

Sledeća najvažnija stvar o kojoj biste trebali da vodite računa je punjenje Vašeg jastuka. Uobičajena punjenja Dormeo jastuka su memorijska pena, Wellsleep mikrofiber i neki drugi prirodni materijali poput vlakana bambusa, merino vune i lateksa.

WELLSLEEP MIKROFIBER VLAKNA

Wellsleep mikrofiber je odlična alternativa guščijem perju, jer će se oblikovati prema glavi i biti meka podloga.

MEMORIJSKA PENA

Memorijska pena će se prilagoditi obliku glave i vrata, ali će ostati čvrsta i zadržati svoj oblik cele noći, bez obzira na to koliko se budete pomerali i okretali u snu.

 

Sledeća najvažnija stvar o kojoj biste trebali da vodite računa je punjenje Vašeg jastuka. Uobičajena punjenja Dormeo jastuka su memorijska pena, Wellsleep mikrofiber i neki drugi prirodni materijali poput vlakana bambusa, merino vune i lateksa.