Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Vodič za poređenje jastuka

Odaberite savršen jastuk! Pred Vama je jednostavan vodič uz koji ćete lako pronaći savršen Dormeo jastuk za sebe.

Korak 1: Kako da znate da je došlo vreme za novi jastuk?

Loš jastuk na kom spavate može doprineti pojavi glavobolje, bolova u vratu, utrnulosti ramena i ruku, neudobnom spavanju, hrkanju, otežanom disanju u snu... Sve to vodi nemirnom snu, a kao krajnja posledica, javlja se hroničan umor usled nedostatka kvalitetnog sna.

Dormeo Vam preporučuje da jastuk menjate na oko 2 godine, obzirom da se za to vreme u njemu sakupljaju alergeni poput grinja, mrtvih ćelija kože i čestica prašine. Jastučnice svakako pomažu da produžite životni vek svog jastuka. Najbolji test dotrajalosti jastuka je da proverite da li se on vraća u prvobitan položaj nakon što ga presavijete na pola. Ukoliko to nije slučaj – definitivno je vreme da promenite svoj jastuk.

Korak 2: Odaberite odgovarajući nivo tvrdoće

Odaberite jedan od četiri nivoa tvrdoće Dormeo jastuka, u zavisnosti od toga u kom položaju spavate i koje su Vaše lične preferencije.Za Vas imamo 3 korisna saveta:

  • Ukoliko pretežno spavate na leđima - više Vam odgovaraju tanji jastuci, kako Vam glava ne bi bila previše nagnuta ka napred.

  • Ljudima koji spavaju na strani je potreban čvršći jastuk, kako bi ispunio prazninu između uha i ramena.

  • Ukoliko spavate na stomaku, najbolje je da odaberete tanak, gotovo ravan jastuk.

Korak 3: Odaberite odgovarajuće punjenje

Sledeća najvažnija stvar o kojoj biste trebali da vodite računa je punjenje Vašeg jastuka. Uobičajena punjenja Dormeo jastuka su memorijska pena, Wellsleep mikrofiber i neki drugi prirodni materijali poput vlakana bambusa, merino vune i lateksa.

  • Wellsleep mikrofiber vlakna

    Wellsleep mikrofiber je odlična alternativa guščijem perju, jer će se oblikovati prema glavi i biti meka podloga.

  • Memorijska pena

    Memorijska pena će se prilagoditi obliku glave i vrata, ali će ostati čvrsta i zadržati svoj oblik cele noći, bez obzira na to koliko se budete pomerali i okretali u snu.

Neki Dormeo jastuci Vam pružaju i mogućnost da sami regulišete visinu i tvrdoću i na taj način jastuk savršeno prilagodite sebi i položaju u kom spavate. Jednostavno otkopčajte i izvadite ili dodajte određenu količinu punjenja. Na taj način Vaš vrat i glava dobiće potpunu podršku.

Uporedite naše jastuke i pronađite savršen za sebe

Važno nam je kakve jastuke nudimo. Naši stručnjaci iz oblasti spavanja istraživali su različite jastuke i odabrali najbolje iz svake kategorije. Zato od Dormea uvek možete očekivati najviši kvalitet po najnižim cenama.

Klasični jastuci

Cena
Položaj u kom spavate
Tvrdoća
JezgroEcocell© je vrsta pene posebno razvijene kako bi garantovala podršku i prilagodljivost, a koja je uz to i trajno elastična. Svako jezgro Dormeo dušeka ima antibakterijska i antialergijska svojstva. Jezgro nekih Dormeo dušeka (Dormeo Air) čine penaste opruge - napravljene od kombinacije Ecocell©i memorijske pene, koje obezbeđuju neprevaziđenu podršku i udobnost.
Pere se
4.990,00 din.
Na leđima, Na stomaku, Na strani
Prilagodljiv
Memorijska pena
Navlaka periva na 40 °C

Anatomski jastuci