BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Par dana do praznika za spremanje doma

Mislili smo kako smo lekciju naučili prošle godine, gde smo se zakleli da ćemo biti još organizovaniji kako bismo smanjili stres koji je toliko čest u ovom prenatrpanom mesecu. Ali ne, kao i sa svim drugim, vreme se isprečilo i sada su je tu svega nekoliko dana, praznici su nam već nadomak ruke.

Imaćete dovoljno vremena da uživate u proslavama!

Znamo, ni mi ne možemo da verujemo - godina je prošla i evo nas, samo nekoliko dana pred praznike i još uvek toliko toga za uraditi u kući.

Mislili smo kako smo lekciju naučili prošle godine, gde smo se zakleli da ćemo biti još organizovaniji kako bismo smanjili stres koji je toliko čest u ovom prenatrpanom mesecu. Ali ne, kao i sa svim drugim, vreme se isprečilo i sada su je tu svega nekoliko dana, praznici su nam već nadomak ruke.

Pripreme za doček gostiju tokom prazničnog perioda znači da što pre moramo obratiti pažnju na dom, na sve prostorije i predmete koje najviše dodirujemo, sve ćoškove i kutke koji često bivaju zaboravljeni.

Nema sumnje u to, kućni poslovi - bili mali ili veliki - umeju biti zastrašujući. Ali zapravo, nema uopšte potrebe da o tome brinete. Zašto? Zato što su neki stručnjaci sastavili ovaj kratki vodič koji će Vam pomoći da spremite kuću od poda do plafona. A najbolje od svega? Ostaće Vam vremena da uživate u prazničnim proslavama - bez stresa.

Dnevna soba

Vreme je da pripremite dnevnu sobu za glavnu atrakciju - novogodišnju jelku. Povucite sav nameštaj u centar sobe i usisajte podove i tepihe. Počnite da raspremate prostor za jelku i obrišite sve ukrase.

Kuhinjski elementi

Meso poručeno? Jeste. Očišćeni kuhinjski elementi? Hmmm... Kad smo kod toga... Pripremite frižider i elemente za praznične gozbe čisteći ih i brišući sve površine u njima i sve police kako biste bili spremni za veliku nabavku.

Gostinjske sobe

Imaćete goste tokom praznika? Samo nekoliko dana pre njih je savršeno vreme da se pobrinete za to da njihove spavaće sobe budu spremne za njih, pa bi trebalo da se pobrinete da gostinjski peškiri i posteljina budu oprani, ispeglani i spremni za upotrebu.

Kuhinja

Jedan zadatak koji često biva zaboravljen ... veliko čišćenje rerne! Uz porodicu i prijatelje koji će njuškati po Vašoj kuhinji narednih dana, dopustite svojoj rerni da i ona ima svoj trenutak i da zasija i time bude otporna na sve kritike od strane svekrve! Vreme možete skratiti sa nekim dobrim sredstvom koje će Vam omogućiti da napor svedete na minimum, nanesete ga i ostavite i zatim samo obrišete.

A da li imate neki otmeni escajg i čaše koje čuvate za posebne prilike? Pobrinite se da čaše i escajg budu ispolirani i spremni za upotrebu.

Savet: Ukoliko ste primetili mrlje na staklariji, napunite sudoperu sa tolom vodom i dodajte u nju malo izbeljivača. Ostavite staklo u njoj 30 minuta. Napravite pastu od sode bikarbone i vode i protrljajte muzgave delove. Dobro isperite i omogućite čašama da se osuše na vazduhu. Ukoliko mrlje ostanu, ponovite proces.

Dan pred proslavu

Kupatilo

Da biste kupatilo doveli u top-formu pred praznike i zarad gostiju, morate očistiti tuš i lavabo sa nekim višenamenskim sredstvom i nemojte zaboraviti da malo protresete kupatilsku prostirku kako bi bila što mekšta za goste. Pustite vodu u šolju, zatim sipajte dosta izbeljivača u obod toaletne šolje i ostavite ga pet minuta.

Savet: Napravite rastvor od jednakih količina vode i sirćeta i sipajte ga u sprej bocu i pomoću krpe od mikrofibera ćete lako skinuti mrlje od paste za zube i vode.

Dnevna soba i trpezarija

Vreme je za još jedno usisavanje dnevne sobe kako bi se pokupile sve iglice jekle i potom obrisala prašina i ispolirale sve površine.

Na kraju, što ne biste postavili trpezarijski sto veče pre dolaska gostiju kako biste sutra bili pod što manjim stresom ... zatim sebi natočite piće i uživajte u praznicima, jer ste to itekako zaslužili!

Preuzeto sa: https://www.housebeautiful.com/uk/lifestyle/cleaning/a2937/three-week-christmas-cleaning-countdown/