BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Eterična ulja i spavanje

Ne postoji ništa gore nego kada ne možemo da zaspimo. Dobar san nam garantuje da ćemo sledećeg dana biti u potpunosti odmorni, funkcionalni i produktivni. Pre nego što se odlučite za tablete za spavanje, pokušajte sa aromaterapijom. Nemate šta da izgubite...

Aromaterapija za bolji san

Ne postoji ništa gore nego kada ne možemo da zaspimo. Nakon napornog dana na poslu ili sa decom, svi mi imamo potrebu za malo odmora i opuštanja. Dobar san nam garantuje da ćemo sledećeg dana biti u potpunosti odmorni, funkcionalni i produktivni.

Kako se ne biste okretali u krevetu satima, možete uzeti tablete za spavanje, ali pre nego što se odlučite za ovaj očajnički korak, pokušajte sa aromaterapijom.

Umirujuće dejstvo eteričnih ulja

Aromaterapija je u suštini mogućnost upotrebe eteričnih ulja za poboljšanje fizičkog i mentalnog stanja. Uz pravilnu aromaterapiju za vrlo kratko vreme možete stabilizovati bioritam i početi normalno da spavate, kvalitetnim snom koji će učiniti da se budite odmorni.

Lavanda

Ovo je jedno od najpopularnijih eteričnih ulja. Lavanda je biljka koju možete gajiti i u sopstvenom vrtu. To je žbunasta biljka sa bledo ljubičastim cvetom, koja cveta tokom leta. 

Eterična ulja možete koristiti za pripremu aromatične kupke ili ih sipati u toplu vodu ili u posebnu keramičku posudu koja se zagreva svećom - i stavite posudu negde u sobu, kako bi se po sobi proširio umirujući miris.

Kamilica

Za izradu odličnog terapijskog eteričnog ulja koristi se cveće ove biljke. Čaj od kamilice se koristi za smirenje želuca, ali kada je reč o aromaterapiji, kamilica je najprikladnija aroma upravo za one koji pate od nesanice. Ona ima voćni i pomalo sladak miris.

Sandalovo drvo

Ovaj miris se stvarno dobija iz sandalovine. Kako bi se dobio zadovoljavajući kvalitet eteričnog ulja, stablo iz kog se ono dobija mora biti staro najmanje 40 godina. Što je stablo starije - ulje će biti bolje. Ovo eterično ulje je odlično za smirenje, smanjenje stresa i potpunu relaksaciju. Eterična ulja možete koristiti pojedinačno, ali i u kombinaciji više njih (u tom slučaju će vam trebati i bazno ulje - ulje koje će pomoći da se mešaju sva upotrebljena ulja). Nakon što pronađete ulje sa mirisom koji vam najviše odgovara, odaberite samo način na koji će se ono širiti i započnite sa opuštanjem i odmaranjem.