Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

San ne sme biti zanemaren

Već znamo da je dobar san vrlo bitan za naše mentalno blagostanje i zdravlje. Ali da li smo svesni činjenice da takođe utiče i na naš izgled?

Otkrijmo zašto ne smemo zanemariti san.

1. Spavanje zarad zdravlja

Kao hrana, čak je i san jedna od osnovnih potreba života. Stručnjaci se slažu da spavanje utiče na naše zdravlje i mentalno blagostanje. Nedostatak sna može uzrokovati mnoge bolesti. Spavanje smanjuje krvni pritisak, stimuliše imunološki sistem, metabolizam, poboljšava mentalnu uravnoteženost i naše raspoloženje. Ozbiljan nedostatak sna može čak voditi i depresiji.

Mi smo odgovorni za svoje spavanje! Ukoliko spavamo dovoljno, osećaćemo se bolje i obavićemo sve zadatke daleko lakše, mislićemo jasnije i bićemo mnogo efikasniji.

2. Kvalitetan san će Vas učiniti lepšim …

Sigurno ste čuli za mit sna zarad lepote. Da li ne verujete u njega? Mnoga istraživanja i činjenice pokazuju pozitivne efekte adekvatnog spavanja u vezi sa našim izgledom.
Dok spavate, Vaša koža diše i regeneriše se. Ćelije kože se obnavljaju brže tokom noći, pa je Vaša koža čak svetlija i još lepša posle dobrog sna.

… i utiče i na telesnu težinu

Nedostatak sna utiče na Vašu težinu. Kada spavate loše i neredovno, postoji mogućnost da se to odrazi na Vašu težinu. Redovno spavanje održava više nivoe hormona, koji održava osećanje sitosti, nego hormona koji utiče na apetit. Da biste se osećali dobro, da biste bili zdravi i lepi, preporučuje se da spavate makar sedam do osam sati.

3. Izbor odgovarajućeg dušeka je izuzetno bitan

Dušek, na kom spavate, mora biti udoban kako biste dobro spavali tokom noći na njemu. Ali izbor pravog dušeka predstavlja veliki problem za mnoge ljude, jer ne mogu da se odluče za tvrd ili mekan dušek.

Kada je dušek isuviše tvrd, Vaši mišići i kičma će biti povijeni tokom cele noći. Kada je isuviše mek, neće pružati pravilnu podršku Vašem telu.
Stoga, pre nego što kupite dušek preporučujemo da pribavite dosta informacija o:

  • Kvalitetu i prilagodljivosti dušeka,
  • Materijalima dušeka – otkrijte koji od materijala Vam najviše odgovara, ako imate neke alergije,
  • Pozi, u kojoj spavate i koji dušek je pravi za Vas ukoliko spavate na boku, leđima ili stomaku,
  • koji dušek voli Vaš partner. Ukoliko ne možete da nađete rešenje koje vam oboma odgovara, preporučujemo dušek sa duplim rotacionim jezgrom koji će vam oboma omogućiti da spavate na način koji vam najviše odgovara.

4. Neki saveti za dobar san tokom noći

  • Pre počinka, izbegavajte kafu, crni čaj, nikotin i druge stimulanse.
  • Odaberite dušek napravljen od kvalitetnih materijala koji su takođe prozračni.
  • Temperatura u spavaćoj sobi ne bi trebala da prelazi 25 stepeni Celzijusa.
  • Obezbedite dobru ventilaciju prostorije.
  • Pokrivač, jastuk, okvir kreveta i drugi dodaci takođe igraju bitnu ulogu.

Inovativni dušeci za kvalitetan noćni san

Dormeo je ponosan što nudi sasvi nogu generaciju inovativnih dušeka Dormeo Octaspring®. Njihove posebne karakteristike uljučuju penaste opruge, koje su poslednje dostignuće na polju tehnologije proizvodnje dušeka i novina na tržištu.

Jedinstvena karakteristika penastih opruga je njihova 3D prilagodljivost telu. To znači da se svaka pojedina opruga Octaspring® dinamično prilagođava obliku i pokretima tela tokom spavanja i ne stvara nikakav povratni pritisak na telo.

Još jedna prednost Octaspring® dušeka je njihova izražena prozračnost obezbeđena sa penastim oprugama koje su oblika pčelinjeg saća. Zahvaljujući ovom obliku, vazduh može strujati lakše i stoga obezbediti sjajnu provetrenost dušeka.