Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Kako da izaberete savršenu sredinu za san svog deteta?

Kad god odlučujete o nameštaju i opremate sobu svog deteta, pobrinite se da je sve što izaberete sigurno, pouzdano i neškodljivo po zdravlje. Predstavljamo Vam vodič za kupovinu i pomoć oko izbora pravog nameštaja i ostalih sitnica za sobu Vašeg deteta.

Kad god odlučujete o nameštaju i opremate sobu svog deteta, pobrinite se da je sve što izaberete sigurno, pouzdano i neškodljivo po zdravlje. Predstavljamo Vam vodič za kupovinu i pomoć oko izbora pravog nameštaja i ostalih sitnica za sobu Vašeg deteta.

Izbor odgovarajućeg dušeka je imperativ!

Dobro izabran dušek je osnova za zdrav, miran i neisprekidan san i odmor Vašeg deteta.

  • Tokom prvih par meseci života deteta, preporučuje se čvršći dušek kako nos Vašeg deteta ne bi utonuo u površinu dušeka. Gušenje može biti čest uzrok iznenadne smrti novorođenčadi, jer dete nekad zaboravi da diše kada se nalazi na površini koja je isuviše meka.
  • Kasnije, kada je dete starosti oko godinu dana i sposobno da samo podiže glavu, može spavati i na mekšem dušeku, izrađenom od mekog Ecocell-a ili elastične memorijske pene.

Dormeo preporučuje:

  • Dvostrani dušek Baby-pedic ima mekšu i čvršću stranu: čvršća strana je namenjena bebama, a mekša deci od godinu dana starosti.
  • Meki Memory 2+12 dušek: pogodan za decu od 1 do 4 godine starosti.

Izaberite jastuk koji se prilagođava rastu deteta

Deci do godinu dana starosti jastuk obično i nije potreban. Kasnije se preporučuje da se njihovo uzglavlje postepeno podiže i prilagođava njihovim potrebama. Najlakši način da to postignete je izbor višeslojnog jastuka. To će vam omogućiti da sami podešavate visinu i tvrdoću jastuka.

Jastuci bi trebalo da budu napravljeni od prilagodljivog, mekog materijala koji pruža odgovarajuću potporu Vašem detetu, a istovremeno je i udoban.

Dormeo preporučuje:

  • anatomski jastuk Memosan 3-layer Junior napravljen od 3 sloja prilagodljive memorijske pene sa mekom jastučnicom obogaćenom alojom.

Izaberite proizvod koji ima antialergijska svojstva

Sve što se nalazi u sobi Vašeg deteta trebalo bi da ima antialergijska svojstva kako biste ga zaštitili od pojave raznih vrsta alergija i astme. Grinje se vrlo lako i u velikom broju gnezde u dušecima, plišanim igračkama i jorganima; one mogu izazvati alergije koje će kasnije pratiti Vaše dete kroz čitav život. Vi možete zaštiti svoje dete tako što ćete opremiti njegovu sobu nameštajem koji ima odličnu zaštitu od grinja i drugih alergena.

Dormeo preporučuje:

  • Memory 2+12 dušeci su tretirani metodom Sanitized kako bi imali zaštitu od grinja i prašine
  • Dvostrani Baby-Pedic dušek je napravljen od antialergijskog Ecocell-a, dok se njegova navlaka može jednostavno skinuti i prati zbog lakšeg održavanja i bolje higijene.
  • Memosan 3-layer Junior jastuk napravljen je od memorijske pene koja je sredina netolerantna za grinje.

Neka krevet uvek bude suv

Osnovno pravilo je da dečiji kreveti budu zaštićeni od suvišne vlage, jer su vlažni dušeci idealna sredina za razmnožavanje bakterija. Pre kupovine, uverite se da dušek ima strukturu koja mu omogućava nesmetan protok vazduha. Kada kupujete dušek za bebu ili malo dete, izaberite onaj čija se navlaka jednostavno skida i pere u mašini. Naravno, poželjno bi bilo da u tim slučajevima, kao dodatnu zaštitu koristite i mušemu, kako bi dečiji dušek sigurno ostao suv.

Dormeo preporučuje:

  • Vodootporna zaštitna presvlaka Protect,
  • Ecocell dušeci imaju strukturu koja omogućava nesmetan protok vazduha. Izaberite između Memory 2+12 ili Baby-pedic dušeka.

Sve proizvode namenjene deci možete pogledati ovde, gde ćete pronaći detaljne opise svih proizvoda.

Da li želite da kupite novi dušek ali ne znate koji? Pogledajte ovde naš Vodič za Kupovinu: 'Kako izabrati odgovarajući dušek'. Za pomoć u izboru odgovarajuće vrste jastuka, ne propustute naš vodič za kupovinu: ‘’Kako izabrati odgovarajući jastuk’’.

Da bi potpuno opremili svoju spavaću sobu i kreirali prijatnu sredinu za san, pozivamo vas da takođe pogledate i našu ponudu ćebadi, prekrivača i krevetnine. I nemojte prevideti naš modernu, atraktivnu posteljinu koja će zasigurno impresionirati i najzahtevnije kupce!

Ukoliko i dalje imate pitanja, pozivamo Vas da pozovete naš Dormeo Centar za Kupce na besplatan broj 021 489 26 50 i mi ćemo biti srećni da Vam pomognemo u odabiru proizvoda koji je savršen za Vas!