Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

Do koje mere materijali koji se koriste u proizvodnji dušeka utiču na kvalitet

Tkanina mora disati

Do koje mere materijali koji se koriste u proizvodnji dušeka utiču na kvalitet Vašeg sna? Koji materijali su najnežniji u odnosu na Vaše telo? Koliko je bitan izbor materijala koji su najbliži koži, npr. čaršava, ćebadi i jastučnica?

Najbolji sastav dušeka kada se radi o kvalitetu sna, ključni činilac je pažljiva i dobro osmišljena kombinacija materijala koji su se koristili u dušeku.Širok izbor savremenih, zdravih i ekološki podobnih materijala i kvalitetnih tkanina se trenutno nalazi na tržištu. Pravilno odabran dušek, koji je napravljen od pene ili lateksa kao materijala koji se oblikuje obliku nečijeg tela, osigurava najbolju moguću podršku za kičmu i kukove i može Vam olakšati bolove koji su prethodno uzrokovani sa nepravilnom podrškom u donjem delu leđa i zglobovima.

Problemi sa cirkulacijom, kao i bol u ramenu, kuku ili kolenu, mogu biti smanjeni pomoći dušeka od pene sa izuzetno elastičnom memorijom, koja se savršeno prilagođava svakom ekstremitetu, bez izazivanja bilo kakvog otpora. Ovo rešava probleme „obamrlih“ udova i pojavu dekubitalnih rana i imaćete osećaj kao da plutate.

Pravi izbor materijala

Dušek sa unutrašnjošću dobrog kvaliteta nije dovoljan da osigurate sebi dobar san tokom noći. Takođe je bitno da unutrašnjost bude okružena sa pravim materijalima. Mi provodimo ukupno i do trećine naših života na dušeku i zato je bitno da uvek bude čist i udoban.

Platna koja su upotrebljena bi trebala biti izdržljiva i blagonaklona zdravlju, antibakterijska i prozračna. Ona moraju sprečiti bujanje štetnih organizama i pojavu opasnosti po zdravlje (vlažnosti, neprijatnih mirisa i statičkog elektriciteta, što rezultira sa nakupljanjem čestica prašine), sprečiti prekomerno znojenje itd.

Ljudi koji pate od alergija bi trebalo da obrate naročito pažnju na izbor materijala i da se odluče u korist antistatičkih vlakana, na primer, ugljeničnih ili srebrnih.

Srebrna vlakna sprečavaju neprijatne mirise, dok su ugljenična vlakna veoma jaka i lagana. Ukoliko imate sklonost da se znojite dok spavate, onda bi trebalo da odaberete porozni materijal koji je efikasan u odvođenju toplote i vlage.

Vlakna celuloze su blagonaklona i prema Vašem telu i životnoj sredini; ona su izuzetno mekana i visokoefikasna u odvođenju vlage i toplote.

Prirodna vlakna

Najpogodniji materijali koji su usaglašeni sa najstrožim ekološkim i zdravstvenim standardima, imaju takođe i dodatna svojstva koja osiguravaju san koji je miran i komforan.
Prirodna bambusova i sojina vlakna su neverovatno mekana – mnogo mekša od pamučnih. Na dodir su glatka poput svile; imaju antibakterijski efekat i dobri su provodnici toplote. Uz njih, možete se odlučiti i za različita celulozna vlakna čiji broj postaje svakim danom sve veći.

Vlakna celuloze su ekološki podobna, izuzetno mekana na dodir i takođe osiguravaju odličnu termoregulaciju.

Mekana svila i kašmir su dva najpopularnija izbora. Dodatak svežih, novim vlakana kao što su porozna vlakna – koja usmeravaju vlagu i osiguravaju čistu i prozračnu sredinu za spavanje – omogućuju san dobar za zdravlje još višeg kvaliteta i ponudu proizvoda za spavanje.

Posebna pažnja bi trebala biti posvećena proizvodima u direktnom kontaktu sa kožom. Iako imamo sklonost da biramo prirodne materijale, noviji veštački materijali su sve popularniji, sa obzirom na mnoga od identičnih svojstava sa prirodnim materijalima, uključujući funkcionalnost, upotrebljivost i osećaje koje stvaraju kada dođu u kontakt sa kožom.

Razmislite pre nego što kupite.

Izbor novog dušeka nije laka odluka za doneti i zato je razumno odvojiti vreme kada dođe do njenog donošenja.

  • Upitajte se šta očekujete od Vašeg novog dušeka.
  • Jeste li nezadovoljni sa Vašim starim dušekom? Šta Vam smeta kod Vašeg dušeka?
  • Porazmislite o svojim navikama, željama i problemima. Kako najčešće spavate: na leđima, boku ili stomaku? Da li dušek podržava Vaše telo kao što Vam je to potrebno?
  • Da li često patite od problema sa leđima ili donjim delom leđa? Da li Vas ramena tokom noći bole? Da li Vam udovi često obamru?
  • Znojite li se i je li Vam toplo tokom sna?
  • Jeste li osetljivi na čestice prašine, podložni ste alergijama ili imate astmu? Odgovaranje na ova pitanja će Vam pomoći kada budete birali pravi dušek, što će Vam dugoročno gledano obezbediti miran i kvalitetan san. Zahvaljujući materijalima i širokom izboru proizvoda, postoji rešenje za svaki problem i odgovarajuć odgovor na svaki zahtev i naviku.