BIRAJTE PO KATEGORIJAMA
Naše prodavnice
Klub 5*
0
0,00 din.
Losd fsdf sd
Vaša korpa je trenutno prazna.

111-120 of 567

  • 8 istorijskih događaja koji imaju veliki uticaj na sadašnjost

    Ne samo da je Evropa čuvena po svojim političkim revolucijama i ratovima, ona je takođe imala i broje socio-kulturološke promene koje su vredne pomena. Renesansa, protestantska reforma i kolonijalizam su samo neki od događaja koji su doveli do novih ideala čije uticaje možemo osetiti i danas.

    Da bismo u celosti razumeli uticaj, moramo istražiti ove monumentalne događaje koji su promenili tok ljudske istorije na Zemlji...

  • Najluđe stvari koje je Mark Tven uradio

    Mark Tven je možda najpoznatiji među američkim piscima. U svojim poznatim belim odelima, sa uvek prisutnom cigarom, neuglednom belom krpom kao kosom i žbunastim brkovima, čovek je neoporecivo bio ekscentričnog izgleda. A ekscentrik je i bio – možda čak i veći nego likovi iz njegovih dela.

  • Kako ne razmaziti decu tokom novogodišnjih praznika

    Praznici mnogoj deci znače jednu stvar: poklone. Verovatno ste i sami čuli nekog od roditelja manje dece kako govori nešto tipa: „Sve je vredno samo tog njihovog osmeha na licu.“ Tu je dakle trenutna nagradu za to što deci dajete nešto što žele – taj rajski osmeh. Ali postoji i lošija strana toga što uvek kažemo „da.“

    Roditelji imaju kontrastne težnje jer sa jedne strane žele svojoj deci da pruže sve – ali da podignu i dete koje nije razmaženo.

    Evo šta kažu stručnjaci...

  • 7 sitnica koje Vas mogu učiniti pametnijim

    Kada ste pametniji, osećaćete se i drugačije u vezi sebe. Imaćete samopouzdanja među svojim vršnjacima i prijateljima i nećete paničiti u određenim situacijama jer ćete znati da možete da se izvučete iz nevolje.

    I zato, bitno je da se držite ovih kratkih saveta koji će Vam pomoći da postanete pametniji...

  • 5 knjiga zbog kojih ćete biti pametniji

    Iako je čitanje knjiga uglavnom zabavna aktivnost, ponekad jednostavno želimo čist intelektualni pristup.

    Evo i nekoliko dobrih izbora za koje Vam garantujemo da će Vam proširiti um i poglede na svet...

  • Koliko crvenog mesa biste zaista trebali da jedete nedeljno?

    U moru saveta u vezi sa zdravom ishranom, često se nađemo u mnogim dilemama šta je zaista dobro i korisno jesti a šta ne.

    Kada je u pitanju crveno meso, neki od istraživača su nam razložili koliko tačno crvenog mesa je bezbedno jesti u toku nedelje...

  • Ove stvari nikada ne govorite deci

    Nema tog priručnika koji bi roditeljima tačno rekao kako podizati dete – ako bi ga i bilo, onda ne bi bilo potrebe za člancima poput ovog! Kako podržati dete i kako mu pristupiti, to su stvari koje se stalno menjaju. 

    Sve što roditelji mogu je da uče iz prošlih iskustava i da tome pridodaju nove strategije, zajedno uz svoje ideje o tome kako podržati dobro ponašanje i vrednosti koje bi trebalo usaditi u detetov odgoj...

  • Jednostavno rešenje za odleđivanje stakala na automobilu

    Obzirom da nam stižu sve niže i niže temperature, samo je pitanje vremena pre nego što šoferšajbne automobila počnu da se lede. Obzirom da živimo na Severnoj polulopti naučili smo razne štoseve za razbijanje jutarnjeg mraza.

    Jedan meteorlog je došao do rešenja koje odleđuje stakla u sekundi...

  • Top 15 romantičnih filmova

    Predstavljamo Vam listu najboljih romantičnih filmova, u kojima možete uživati sa partnerom/kom.

    Od davne 1934, pa sve do 2001. – svi su tu... Na vama je samo se opredelite da li ste raspoloženi za potpunu klasiku ili nešto malo modernije.

  • Zašto uvek treba poslušati intuiciju

    Svi Vam kažu da uradite to, a i Vi ste u to poprilično ubeđeni, ali nešto Vam ne da. Ne posežete za time. Zašto ne? Šta Vas tera da to ne učinite? Pa, to se zove „čudan osećaj/leptiri u stomaku/intuicija.“ Ljudi kažu da je intuicija od ključnog značaja za donošenje odluka. Uprkos brojnim ljudima koji Vam kažu da nešto uradite, tu je i taj tihi glas u Vašoj glavi koji Vam kaže da stanete. Šta je taj glas? I da li mu treba verovati?